Türkiye’nin en büyük raf üreticilerinden Aysan Raf Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Tin, 2011 yılı yatırım programı çerçevesinde 2,5 milyon dolar harcayarak fabrikanın makine parkurunu yenilediklerini söyledi. Yeni makinelerle birlikte tamamen otomasyona geçen fabrikanın üretim kapasitesini de bu sadeye yüzde 300 arttırdıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Tin, 50 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını ifade etti. Yeni yatırımla birlikte 5 milyon dolarlık ek ihracat daha yapacaklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Tin, “2010 yılında krizin etkilerine rağmen 3 milyon dolara ek fabrika binası yapmıştık. 2011 yılında da fabrikamızın tüm makinelerini yenileme kararı aldık. Dünyadaki son teknoloji kullanılarak üretilen profil çekme hattı, otomatik raf kıvırma hattı, elektronik CNS ahşap sistemleri 10 tane hidrolik ve eksantrik pres makinelerinden satın aldık. Yeni makinelerimizle birlikte 150 olan çalışan sayımızı 200 e çıkaracağız. Yıllık 24 bin ton olan üretim kapasitemiz ise 72 bin tona çıkacak.” Diye konuştu. İleri teknoloji ile imal edilen yeni makinelerde sıfır hatayla üretilen raflardan yüzde 35’ini ihraç ettiklerini dile getiren Tin, “Denizli’de ürettiğimiz raf sistemlerini Balkan ve AB ülkeleri, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’ya gönderiyoruz. AB’ye gönderdiğimiz raf sistemlerini o bölgenin en kaliteli mağazaları kullanıyor. Bu mağazalar yeni ve büyük Pazar olarak görülen Çin’e de şubeler açacak. 2011 yılı sonuna kadar Çin’de açılacak market şubelerine ise raf sistemlerini yine Denizli’den biz göndereceğiz” Dedi. 

İLANLARINIZI SİTEMİZDE YAYINLAYABİLİRSİNİZ      

Ahşap rafta üretiliyor

Bulgaristan ve Romanya’da raf sistemleri üzerine fabrikalar kurduklarını, Suriye, Ürdün, Irak, Arabistan ve Dubai’ye de mağazalar açacaklarını belirten Aysan Raf Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Tin, “Yeni açtığımız İstanbul, Antep ve İzmir bürolarıyla iç Pazar ve ihracata yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yeni pazarlara girmeyi ve ürünlerimizi geliştirmeye önem veriyoruz. Afrika ve Suriye gibi yeni Pazar olarak isimlendirilen ülkelere mağazalar açıyoruz. Fabrikalarımızda şuan dekoratif raf, ahşap raf ve tel ekipmanları üzerine üretim yapıyoruz. Ahşap malzemelerinin tamamı üzerinde işlem yapabiliyoruz. Dekoratif raf ve ahşap rafta yeni modeller üzerinde çalışmalarımız devam ediyor ”diye konuştu

Çelik rafla başladık

Aysan Raf’ın 1984 yılında cıvatalı çelik raf üretimi ile sektöre girdiğini, kaliteli üretim ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak büyüdüklerini anlatan Aysan Raf Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Tin, “Yurt içinde geniş müşteri yelpazemizle, raf sistemleri üzerine anahtar teslimi çalışmalar yapıyoruz. Günümüzde önemli bir sektör olan lojistik firmaları ile tüm sanayi raflarının ürün yelpazesini fabrikamızda üretiyoruz. Aldığımız işlerin tamamını da anahtar teslimi olarak en kısa sürede, en kaliteli ve en güvenilir şekilde teslim ediyoruz. Ahşap ve metal raf sistemleri ile de ürün yelpazemizi geliştiriyor. Müşterilerimize ilave seçenekler sunabiliyoruz.” Dedi.