HABERDENİZLİ.COM

İzgi Fuarcılık tarafından ilk olarak 2017 yılında düzenlenen EGE TMF -1. Ege Tekstil, Hazırgiyim Makineleri, Tekstil Kimyasalları ve Dijital Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı aralarında İtalya, Almanya, Belçika, Japonya ve Çin’li firmalarında yer aldığı 14’ü yabancı toplamda 95 direk katılımcı, 138’ firma temsilciliyle düzenlendi. Özbekistan, Iran, Yunanistan, Irak, İspanya, Almanya, İngiltere gibi birçok ülkeden 1348’i yabancı toplam 7 bin 412 kişinin ziyaret ettiği fuar, 2017 yılının Avrasya Bölgesinde ki en büyük sektörel buluşmasına sahne oldu.

EGS’de açılacak

2 yıl aradan sonra yerli ve yabancı birçok firmanın katılımıyla 14-17 Şubat 2019 tarihleri arasında EGS PARK Fuar alanında kapılarını açacak. İzgi Fuarcılık Yurt İçi ve Yurt Dışı Fuarlar Proje Sorumlusu Mustafa Kemal Hızarcıoğlu “Denizli bugün ülkemizin olduğu kadar dünyanın en önemli tekstil ve konfeksiyon üretim merkezlerinden birisidir. Bugün ülkemizde tekstil alanında en çok yatırımların olduğu kentlerimizden birisidir. Binlerce yıllık geleneksel tekstil üretiminden elektronik üretime hızlı geçiş yapan Denizli Modern Tekstil Fabrikalarıyla Türkiye’nin parlayan yıldızıdır. İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Antalya’nın da aralarında yer aldığı 5’i Büyükşehir olmak üzere 10 kente komşu olan Denizli, bugün 20 Milyondan fazla Nüfusun ulaşım ve kesişim noktasındadır’’ dedi.

Tekstille ilgili her şey bu fuarda

Proje sorumlusu Hızarcıoğlu; “EGE TMF Fuarı 2019 yılında Avrasya Bölgesinde ki en büyük tekstil makineleri fuarı olacaktır. Dokuma, örme, baskı, dijital baskı, tekstil boya ve finisaj makineleri, hazır giyim ve konfeksiyon makineleri, tekstil ve baskı yazılımları ve programları, baskı boyaları ve tekstil kimyasalları başlıca sergilenecek ürünler arasında yer almaktadır. İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Mersin, Ankara, İzmir gibi kentlerin yanı sıra İtalya, Almanya, Tayvan, Kore, Çin firmaları da temsilcilik düzeyinde fuarın katılımcıları arasında yer almaktadır’’ dedi. Yurt içi ve yurt dışından fuarı ziyaret etmek için oldukça yoğun bir talebin olduğunu belirten Hızarcıoğlu, 14 Şubat tarihinde Denizli endüstriyel sanayi makineleri ve yan sanayi ürünlerinde EGE TMF Fuarıyla tarihi günlerinden birisini yaşayacaktır. Ülkemizde sürekli kriz kelimesini dillendirenlere en güzel cevabı vereceğini düşündüğümüz fuar alıcı ve satıcıları bir araya getirerek Türkiye’nin yatırımların merkezi olduğunu gösterecektir. Buradan bu fuarın oluşumunu sağlayan tüm katılımcılarımıza ve bu fuara ilk günden itibaren desteklerini esirgemeyen Denizlililere çok teşekkür ederim’’ dedi.