Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, ‘’Biz çocuklarımızı iyi birer işleri olsun diye üniversiteye gönderiyoruz ancak çocuklarımız üniversite mezunu işsizler ordusuna katılıyor. Rakamlar gösteriyor ki okuryazar olmayanlar iş bulabilirken okuryazar olanlar iş bulamıyor’’ dedi. 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 114 bin kişi artarak 3 milyon 58 bin kişi oldu. TÜİK verilerine göre işsizlik rakamlarını yorumlayan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Nisan ayında tek haneli rakamlara gerileyen işsizlik oranı, Ağustos ayında yine çift haneye ulaştı. Eğitim durumuna göre yapılan değerlendirmede en düşük işsizliğin, yüzde 5,2 ile okuryazar olmayanlarda olduğu tespit edildi. Lise altı eğitimlerde yüzde 9,3 olan işsizlik, lise mezunlarında yüzde 12,4 meslek ve teknik lise mezunlarında yüzde 9,8 ve yükseköğretim kurumlarında ise yüzde 12,1 olarak ölçüldü. Biz çocuklarımızı iyi birer işleri olsun diye üniversiteye gönderiyoruz ancak çocuklarımız üniversite mezunu işsizler ordusuna katılıyor. Rakamlar gösteriyor ki okuryazar olmayanlar iş bulabilirken okuryazar olanlar iş bulamıyor’’ diye konuştu.
Göstergeler incelendiğinde ekonomideki durgunluğun da istihdamda olumsuzluklara yol açtığını ifade eden Keçeci, “Nüfusumuz artıyor ama 15 ve daha yukarı yaştaki iş arayanlarda herhangi bir artış olmadığı için doğal olarak işsizlik rakamlarımız artıyor. Meslek sahibi gençlere ihtiyacımız var, bunun için de meslek liselerine ihtiyacımız var. Hizmet sektörüyle, inşaat sektörüyle gençlerimize kalıcı işler yaratamıyoruz. Biz sanayiciler olarak da artık meslek sahibi olan bu çocuklarımızı üretim sektörü dışındaki sektörlere kaptırmak istemiyoruz. Denizli Sanayi Odası olarak bu konuda yeni çalışmalara gebeyiz” şeklinde konuştu.