HABERDENİZLİ.COM

Makine Sanayici İş Adamları Derneği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli İstihdam Seferberliği projesi kapsamında sektöre ara eleman kazandırabilmek adına çalışmalar başlatıldı.

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında “MAKSİAD İş Garantili Mesleki Eğitim” projesi için çalışmalar başlatıldı.Bu bağlamda Vali Bilican Mesleki Eğitim Merkezi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi.

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı başkanlığındaki heyetin gezisine; Başkan yardımcısı Yavuz Aki, Yönetim kurulu üyeleri Kazım Yaşar ve Gürdal Demiray’da katıldı.  Vali Bilican Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Baran tarafından teorik ve pratik eğitimin iç içe olduğu sınıf ve atölyeler MAKSİAD heyetine gösterildi ve çalışmalar hakkında bilgi verildi.

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, Milli İstihdam Seferberliği projesine dernek olarak ellerinden geleni yapacaklarını dile getirerek; “İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık Beyin bilgisi dahilinde önümüzdeki günlerde iş garantili kaynak ve torna kursu ile alakalı mesleki eğitim kursu başlatmak istiyoruz.  Mesleki Eğitim kapsamında bir dizi çalışmalar başlattık. En kısa sürede neticelendirip, kamuoyu ile paylaşarak; hem iş arayan gençlerimize umut, hem de sektörün eleman açığına yönelik bir çalışma yürüteceğiz” dedi.

Vali Bilican Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Baran, eğitim merkezi hakkında bilgi verirken, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı ve üyelerine kendilerine gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.