AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, KOSGEB tarafından proje karşılığında KOBİ’lere verilen geri ödemeli ve geri ödemesiz kredi desteklemelerinin esnafa can suyu olduğunu söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mehmet Yüksel, esnafların güçlü olması için her türlü adımı atmaya devam ettiklerini belirterek, “Denizli’de 2014 yılı sonu itibariyle, KOSGEB veri tabanına kayıtlı toplam 14 bin 500 işletme bulunuyor. Bu işletmelerden son 10 yılda 5 bin 841’ine toplamda 330 milyon 536 bin 573 TL tutarında sıfır faizli ve düşük faizli olmak üzere kredi kullandırılmış ve önemli bir can suyu olacak nitelikte katkı sağlanmıştır. Bununla birlikte 2010-2014 yılları arasında bin 836 işletmeye 2 milyon 122 bin 259 TL geri ödemesiz ve 4 milyon 427 bin 487 TL tutarında da faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 24 milyon 551 bin 582 TL destek sağlandı” dedi.
Küçük ve Orta ölçekteki işletmelere sağlanan desteklerin artırılacağını söyleyen AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, “Markalaşma ve kurumsallaşma temalarında proje hazırlayacak KOBİ’ler için 50 milyon TL bütçeli proje çağrısı, 100 milyon TL’ye çıkartılarak önemli bir artış yapılmıştır. Şuanda proje çağrısına çıkılmış ve markalaşma ve kurumsallaşma konusunda atılım yapmak isteyen firmalarımıza sunulan fırsat genişletilmiştir” dedi. AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteklerinin toplamda 1 milyon TL’ye varan destek rakamının yüzde 50 oranında artırılmasının planlandığını kaydeden Yüksel, “Toplamda 750 bin TL olan İşbirliği-Güçbirliği desteklerinin üst limitinin 1 milyon 500 bin TL’ye çıkarılması için çalışma yapılmakta, bunun 300 bin TL’sinin hibe, kalan 1 milyon 200 bin TL’sinin de faizsiz kredi olarak verilmesi konusunda çalışmalar son aşamaya geldi” dedi.

ENGELLİ GİRİŞİMCİLERİN DESTEKLERİ ARTTIRILIYOR
Desteklerde şehit ve gazi yakınlarına pozitif ayrımcılık yapıldığını ve engellilerin desteklerinin de artırıldığını ifade eden Yüksel, “Yeni Girişimci Desteğinden yararlanmak isteyen gazi ve şehit yakınlarına da pozitif ayrımcılık uygulanması kararı alındı. Mevcut destek oranına yüzde 10 ilave olan oran yüzde 20’ye çıkartıldı. Bu oran aynı zamanda kadın ve engellileri de kapsayacak şekilde pek yakında uygulamaya girecek. Şuan da Denizli’de bayan ve engellilerin aldığı destek oranı yüzde 70. Yapılan bu çalışmalar yürürlüğe girdiğinde ise destek oranı yüzde 80 olmuş olacak. Buna göre 30 bin TL hibe ve 70 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı tanınmış olacak. Tüm kesime olduğu gibi ekonominin lokomotifi olan girişimci KOBİ ve esnaflarımıza da desteklerin aratarak devamı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.