ŞANLIURFA (CİHAN)- İngiltere Büyükelçiliği Küresel İşler Bölüm Başkanı Maya Sivagnanam, “GAP’a ilgi gösteriyoruz.” dedi.    İki ülke arasındaki ticaret hacmini genişletmek ve yapılacak ortak çalışmalar adına fikir edinmek için Şanlıurfa’ya gelen İngiltere Büyükelçiliği Küresel İşler Bölüm Başkanı Maya Sivagnanam, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretinde GAP’ın potansiyelini bildiklerini ve yakından ilgi gösterdiklerini söyledi.

İngiltere’den Türkiye’ye, Türkiye’den İngiltere’ye yatırım yapmak, ayıca ticaret hacmini artırmak adına ön çalışmalar yapmak ve Şanlıurfa’nın mevcut ticaret hacmi noktasında fikir edinmek üzere İngiltere Büyükelçiliği Küresel İşler Bölüm Başkanı Maya Sivagnanam, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin’i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Atlas, Meclis Üyesi Abdullah Kerim Coşandal ve AB Bilgi Koordinatörü Nimey İnce de katıldı.
    
Şanlıurfa’nın güzel ve gelişmeye son derece uygun bir şehir olduğunun dikkatlerden kaçmadığını dile getiren İngiltere Büyükelçiliği Küresel İşler Bölüm Başkanı Maya Sivagnanam, İngiltere’nin Türkiye’yi AB sürecinde desteklediğini kaydederek, iki ülkenin yakın ilişkiler kurabileceğine işaret etti. Ziyaret amacını iki ülke arasındaki işbirliği hacmini artırmak olarak açıklayan Sivagnanam, GAP’ın potansiyelini bildiklerini ve yakından ilgi gösterdiklerini belirterek şunları söyledi: “Bu anlamda tarihi zenginliği, genç nüfusu ve GAP’ın getirdikleriyle Şanlıurfa dikkatimizi çekti. 2 yıl önce de burada bir sempozyum düzenlemiştik, dolayısıyla çevre şartlarını biliyoruz, hem de buraya ilgi gösteriyoruz. Ayrıca Şanlıurfa’da çok büyük bir potansiyel olduğu da görülüyor.”

İngiltere Büyükelçiliği Küresel İşler Bölüm Başkanı Maya Sivagnanam’a Şanlıurfa’nın konumu, sanayisi, kültürü, ekonomisi, eğitimi ve tarihsel yapısı hakkında bilgi veren Başkan Ertekin bu bölgede turizmi canlandırmak için yapılan faaliyetlere değindi. Şanlıurfa’nın gerek tarihi eserleriyle gerekse Ortadoğu’ya yakınlığıyla çok büyük bir potansiyeli barındırdığını hatırlatan Başkan Ertekin her türlü işbirliğine açık olduklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Şanlıurfa Karacadağ Kayak Merkezi ile kış, Karaali kaplıcaları ile termal, Atatürk Barajı'nda yapılan su sporları ile turizm çeşitliliği açısından ve Ortadoğu’ya yakınlığıyla önemli bir potansiyele sahiptir. Ayrıca burası Hz. Adem ve Hz. Havva’nın yaşadığı tahmin edilen coğrafya. Yani insanlığın atası bu kent’te yaşamış kabul ediliyor. İnsanlar anne ve babasının evinde nasıl rahat ediyor ise Şanlıurfa’da da rahat ederler. Bu yönden de Şanlıurfa hem güvenli hem de huzurlu bir yer.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Ertekin, İngiltere Büyükelçiliği Küresel İşler Bölüm Başkanı Maya Sivagnanam’a Göbeklitepe’nin maketini hediye etti. CİHAN