Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ülke ekonomisini değerlendirerek "Dünya’nın içinde bulunduğu ekonomik çalkantılara ve dünya ticaretinde yaşanan gerilemeye rağmen, ülkemiz ekonomisi son 27 çeyrektir büyümeye kesintisiz olarak devam ediyor." dedi.

Kocasert; "TÜİK verilerine göre; ekonomimiz 2016 yılının 2. Çeyreğinde %3,1 büyüdü. Bu rakam ile birçok Avrupa Birliği ve G-20 ülkesinden daha yüksek bir büyüme rakamına ulaşmış durumdayız. Gelişmekte olan ülkelerin büyüme rakamlarına baktığımızda, sadece Çin ve Hindistan’ın gerisinde olduğunu görüyoruz." dedi.

Yeni Teşvik Paketleri Büyümeyi Destekleyecek

İkinci çeyrekteki %3,1’lik büyümeye en önemli katkının 5 puan ile iç talepten geldiğini gördüklerini aktaran Kocasert, "Yüksek büyüme rakamları için ihracat, yatırım ve tasarrufların artırılmasının gerekliliği aşikâr. Hükümetimizin sunduğu yatırım ve ihracata yönelik reformlar, önümüzdeki dönem büyümelerine de pozitif katkı sağlayacaktır. Ayrıca; Ar-Ge, tasarım, markalaşma ve inovasyona teşvik edecek yeni ve mevcut destekler sayesinde daha güçlü büyüme rakamlarına ulaşacağımıza inanıyorum." dedi.