Denizli'de Bereket Enerji Grubu'na ait olan Tümaş Mermer, fabrikasında kullanacağı elektrik enerjisini güneş panellerinden elde ettiği enerjiyle karşılayacak. Bozburun Bölgesi'ndeki mermer fabrikasının yanına 10 bin Euroluk güneş enerji panellerinden ilk etapta 500 kw enerji elde eden Tümaş Mermer, bununla idari binanın elektriğini karşılıyor.

Tümaş Mermer yetkilileri Tavas’ta kuracakları güneş enerji panelleriyle bir fabrikanın bütün enerjisini zamanla karşılayabilecek hale getireceklerini ifade ediyor. Doğaltaşları keserken kullanılan enerjiyi güneşten elde ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Tümaş Mermer Genel Müdürü Serdar Sungur, "Hem sektörümüzü hem de diğer sanayi sektörüne örnek olacağız. Mermerciler ve madenciler olarak çevreye duyarlıyız. Artık çevreye duyarlı, enerjisini güneşten elde eden, tüm iç aydınlatmada kullandığımız, makinelerimizi çalıştırdığımız bir enerjimiz var. Bu tamamen doğal bir kaynak. Bu enerji ile makinelerimiz tam verim ile çalışıyorlar. Düzgün sistemli ekonomik bir üretim yapıyoruz." dedi.

Hedeflerinin bu yıl sonunda güneşten elde ettiğikleri kurulu gücü bin 500 KW’a çıkarmak, uzun vadede de 2 bin 500 kw'a çıkarmak olduğunu vurgulayan Sungur, "Tamamen güneşten üretim yapar hale geleceğiz. Tabi bunu yaparken, devletin yasalarından ve teşviklerinden faydalanacağız. Hem dışa bağımlılığımızı azaltacağız hem de verimliliği artırarak maliyetimizi düşüreceğiz. Ayrıca dünyaya doğaltaşları daha ekonomik fiyatlarla sunup pazarlık gücümüzü artıracağız." diye konuştu.