Denizlili ihracatçıların uzun zamandır beklediği güzel haber geldi. Türk Eximbank Denizli Şubesi’nin açılışı İhracatçılar Birliği Hizmet Binası’nda yapıldı.  Açılışa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi katıldı.

Açılışta konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “16 Nisan’dan sonra Türkiye’yi tutabilene aşkolsun. Referandumdan sonra büyük bir yatırım seferberliğine başlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Bakan Nihat Zeybekci “Bugün önemli bir iş yapıyoruz. Tüm dünyada farklı bir yerde olmasını hedeflediğimiz Türk Eximbank’ın irtibat bürosunu Denizli’de şubeye dönüştürüyoruz. Türkiye’de büyümeyi ihracata dayalı gerçekleştirmek gibi bir hedefimiz var. Yüzde 6 gibi bir büyümeyi gerçekleştirmek, Türkiye olarak artık yeni bir döneme geçmek zorundayız. Yeni atılımlar, yeni destekler hayata geçirilmeli” dedi.
 
Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım konuşmasında, “Denizli’de 1071 ihracatçımız bulunuyor. Bunlardan 300’ü bankamızla çalışıyor. Hedefimiz tüm ihracatçımıza hizmet verebilmek” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi'de “33 milyar dolar olan Türk Eximbank kredi çalışmalarının bu yıl 40 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Bu önemli gelişmenin ışığında şubelerin de artırılması sevindirici” diye konuştu.

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ise, “Türk Eximbank, Güney Kore Eximbank’ından sonra ihracatçısına en çok destek sağlayan 2. Eximbank konumunda. Denizli ihracatçısının, yeni imkanlarla birlikte ülkemiz ihracatına katkısını daha ileri boyutlara taşıyacağını düşünüyorum” dedi.