Bakkal işletmecisi Elvan Ünal,2018 yılının ilk çeyreğinde yapılacak olan Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası başkan seçimlerine aday olduğunu açıkladı.  Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde adaylığını açıklayan Ünal’‘bakkalları bakkallar yönetsin’ sloganıyla yola çıktıklarını belirtti. Denizli’de küçük esnaf olarak nitelendirilen bakkal, market ve tekel bayi esnafının büyük zorluklara göğüs gerdiğini anlatan Ünal, “Bu sıkıntılı zamanlarda Bakkallar Odası’nın daha farklı bir yönetim tarzı benimseyerek ‘bakkalları bakkallar yönetsin’ diyoruz.” dedi.

Bakkalların büyük holdinglere ait  market zincirleriyle mücadele ettiğini vurgulayan Ünal, “nereyse en ücra sokaklarda bile açılan bu zincir marketler konusunda bir düzenleme getirilmesi, TESK Başkanı Bendevi Palandöken tarafından gündeme getirilmiş olmasına rağmen mevcut odaların hiçbir şey yapmaması çok büyük eksikliktir. Halbuki bir tane oda bile dava açmış olsa bakkallar lehine olumlu bir karar çıkması muhtemeldir.” ifadelerini kullandı.

“İşinin geleceğini düşünen her esnaf ülkenin geleceğini düşünen insan demektir”

Bir ülkede ne kadar çok aktif esnaf varsa, ekonomi ve demokrasinin o kadar güçlü olduğunu anlatan Ünal, “işinin geleceğini düşünen her esnaf ülkesinin de geleceğini düşünen bir insan demektir. Her ne kadar en çok biz bakkalların sesi çıksa da tekelleşme yoluna giden bu ulusal zicir marketler uzun vadede tarladaki Mehmet amcadan, mağazada çalışan Ayşe teyzeye kadar tüm kesimi olumsuz etkileyecektir.” diye konuştu.

“İthalat artıyor”

Parekende sektörünün ulusal zincir marketlerin eline geçmesinin pek çok ürünün dışarıdan gelmesi anlamına geldiğini vurgulayan Ünal, Ulusal zincirler Denizli’nin zafer gazozunu, Helta helvasını, Gündüz Gofretini, Tavas’ın bakraç yoğurdunu hiç bilmezler. Bize kendi para kazandıkları ürünleri ve kültürleri dayatırlar.” şeklinde konuştu.