HABERDENİZLİ.COM

Ekonomist dergisi bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği çalışmayla Türkiye’nin en zengin 100 ailesini belirledi. Döviz kurundaki hareketlilik, borsadaki değerlemeler, satın almalar veya varlık satışları, listeyi etkileyen ana unsunlar olurken Türkiye’nin yanında ülke riskini dağıtarak farklı bölgelere yatırım yapan, yurtdışı iş hacmi yüksek, kur riskinden korunan kişi ve aileler listede daha üst sıralarda yer buldu. Türk Lirası gelirleri daha çok olan aileler kurdaki yükseliş nedeniyle listede gerilerken Koç Ailesi, Şahenk Ailesi ve Şevket Sabancı Ailesi ilk üçteki yerlerini korumaya devam etti.
Bu yıl listenin yeni isimleri ise Kahve Dünyası’nı da içinde barındıran Altınmarka Grubu’nun patronu Altınkılıç Ailesi ile son yıllarda gayrimenkul geliştirme alanında büyük bir atılım yapan Tahincioğlu Ailesi oldu.

ZORLU AİLESİ LİSTEDEKİ YERİNİ KORUDU
En zengin 100 aile listesinde, geçen yıl 13’üncü sırada olan Babadağlı Zorlu Ailesi, bu yılda 13’üncü sırada yer aldı.  Zorlu Ailesi, yaklaşık 5 milyar dolar bir  servete sahip.

ERİKOĞLU VE ABALIOĞLU YÜKSELİŞTE
Geçtiğimiz yıl en zengin aileler listesinde  91’inci sırada yer alan Abalıoğlu Ailesi, bu 2 basamak yükselerek 89’uncu sırada kendine yer bulurken, geçtiğimiz yıl 90’ıncı sırada yer alan Erikoğlu ailesi’de 2 basamak yükselerek 88’inci sırada yer aldı.  iki ailede yaklaşık 750 milyon dolarlık bir servete sahip.