Denizli’de 2 yıldan bu yana faaliyet gösteren Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğü, yüzde 65’e varan hibe destek programları ile 2 yılda Denizli’ye 149,5 Milyon TL’lik yatırım yapılmasını sağladı. 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, kurum tarafından verilen hibe ve desteklerle iki yılda il genelinde 149,5 milyon TL’lik yatırım yapıldığını söyledi. Dedeman Otel’de düzenlenen toplantı ile 11. çağrı döneminde projesi alınan ve onaylanan 77 müteşebbisle sözleşme imza töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, TKDK Denizli Koordinatörü Ümit Dağdeviren, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, müteşebbisler ve yatırımcılar katıldı. 
Törenin açılış konuşmasını yapan TKDK Denizli Koordinatörü Dağdeviren, projelerin tamamlanmasının ardından müteşebbislerin hesaplarına hibelerin yatırılacağını söyledi. Dağdeviren, “2013 te şubat, mayıs ve kasım ayında çıktığımız 9, 10 ve 11. Çağrı dönemlerinde uygun bulunup sözleşme imzalanan 64 projemizden 62 si tamamlandı. Bugüne kadar 8 milyon 048 bin lira nakit olarak müteşebbislerimizin hesaplarına yatırıldı. Şuana kadar kurum merkezine 141 proje gönderildi ve tüm projelerimiz merkez tarafından da onaylanarak yüzde 100 lük bir başarı yakalandı” dedi.
4 ÇAĞRIYA BÜYÜK İLGİ 
TKDK olarak ilk çağrı dönemi olan 9. Çağrıdan son çağrı dönemi olan 12.çağrıya kadar sürekli bir ilgi artışının yaşandığını ifade eden Dağdeviren, “2013 yılında çıktığımız 3 çağrıda aldığımız projelerin toplam bütçesi yaklaşık 76,5 milyon iken, Mart ayında çıkılan 12. Çağrıda daha önceki 3 çağrıya denk yaklaşık 73 milyon liralık proje alınarak büyük bir başarıya daha imza atılmıştır. 2013 ve 2014 yıllarında çıkılan 4 çağrı sonucu, alınan projelerin uygun bulunması halinde ilimize toplamda yaklaşık 149,5 milyon liralık bir yatırım yapılacak ve yaklaşık 77,5 milyon lira hibe müteşebbislerin hesabına yatırılacaktır. Yani ilimize 2 yıl içinde 149,5 milyon TL’lik bir yatırımın yapılarak, ekonomiye kazandırılması ve yerinde istihdamın sağlanması söz konusudur” diye konuştu.
EN ÇOK PROJE ÇİVRİL’DEN
Kuruma en çok proje gönderen ilçeleri de açıklayan Dağdeviren, “4 çağrıda kuruma proje gönderen yatırımcılar içinde Çivril 20 proje ile birinci olurken, Tavas 12 proje ile ikinci ve Buldan da 9 proje ile üçüncü oldu. Kurumumuza Baklan’dan 8, Çal’dan 6, Honaz’dan 4, Acıpayam, Bekilli ve Güney’den 3,Çardak, Kale, Pamukkale ve Sarayköy’den 2 ve Bozkurt’tan da 1 yatırımcımız başvuru yaptı. Yatırımcılarımızdan, 53’ü tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, (kekik, kimyon, haşhaş, anason), 10’u etlik tavuk (broyler) işletmesi, 4’ü tekstil işletmesi, 4’ü arıcılık işletmesi, 3’ü büyükbaş hayvan işletmesi, 1’i mandra işletmesi, 1’i mobilya işletmesi ve 1’i deri işletmesi yapacak. 77 proje ile toplamda ilimize 22 milyon lira tutarında yeni yatırım yapılacak. Uygun yatırım sonunda bu tutarın da 12 milyon TL si TKDK tarafından geri dönüşümsüz hibe olarak müteşebbislere ödenecektir” dedi.