HABERDENİZLİ.COM

Altın yükselişe geçerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Denizli Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım’dan açıklama geldi. Açıklamasında Yıldırım, Doların yükselmesi ve altın fiyatlarında yükselişin devam ettiğini dile getirerek “Bu durumdan piyasaların etkilendiğini ve alanında satanında kafasının karışık olduğunu söyledi.

Dolarda yükseliş devam ederken altının gramının 170 TL seviyelerine ulaşması altın piyasasını ve yatırımcıları olumsuz yönde etkiledi. ABD Başkanı Trump’unAlimunyum ve Çelik ithalatına yüzde 25 Vergi koyması ile başlayan Ticari kriz doları yükselttiğini dile getiren Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, “Geçen ay 3.80 seviyelerinde işlem gören Dolar 3.93 seviyelerine yükseldi. Aynı zamanda 4.70 TL olan EURO fiyatı da 4.85 TL’ye çıktı. Bunlarla beraber ONS’taki kısmi hareketlenme altının gramını 167 TL seviyelerine fırlattı. Küresel riskin devam etmesi ONS fiyatını bir miktar daha yükseleceğinin göstergesidir.” dedi.

Altının 170 TL seviyelerini görmesi beklenen altın piyasaları  ve yatırımcıları olumsuz etkilendi. Fiyatın yükselmesiyle beraber işler durma noktasına geldi.  Ayrıca bu tür fiyat yükselmesinde vatandaş elindeki altınları satarken şu anda ne almakta ne de satmaktadır. Satmak isteyen altının yükseleceğini diüşünüyor. Almak isteyende altın fiyatlarının düşeceğini bekliyor. Sürekli yükselen altın fiyatları kuyumcuları iş yapamaz hale getirmiştir” dedi.