Vali Demir, Ege Bölgesi ve çevresinin en önemli kayak merkezi olma yolunda çalışmaları yapılan Bozdağ’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nde görevli Mühendis Hasan Sağlam, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü Planlama Daire Başkanlığı'nda görevli Uzman Şener Şen, Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile birlikte incelemelerde bulundu.

Yerleşim yerleri, otopark ve sosyal tesislerin yapılması planlanan bölgeler yerinde uzman ekiplerce incelendi. Yoğun tipi ve kar yağışı altında sürdürülen çalışmalara nezaret eden Vali Demir, yıllardır hayal olan Bozdağ Kayak Merkezi'nde bu yıl kayak yapılabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Denizli’de baharın yaşandığı bir dönemde bulunduklarını, Bozdağ’da ise tipiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Vali Demir, “Özellikle Kayak Merkezinin mekanik sistemlerinin başlaması için ilgili bakanlıklardan teknik ekip buraya geldi. Bugün burada özellikle günübirlik tesis alanlarının yapılacağı yerleri belirleyecektik. Hem de mekanik sistemlerin toplanma yerini, birde otellerin yapılacağı yerleri belirleyip yol güzergahlarını tespit edecektik. Ancak çok yoğun kar yağışından dolayı yol açılamadığı için tepelerden gittik. Yine yoğun tipi nedeniyle devam edemedik. Arkadaşlarımız harita üzerinde çalışmalarını tamamlayacaklar. Önümüzdeki hafta meteoroloji ile görüşüp havanın düzeldiği bir gün de aynı ekip ile bu çalışmayı yapacağız.” dedi.

Bozdağ Kayak Merkezi'ni 2013-2014 kayak mevsimine yetiştirmeyi planladıklarını vurgulayan Vali Demir, “Sayın Milletvekillerimiz, Maliye Bakanlığımız ve İl Özel İdaremiz ödenek konusunda çok büyük destek oldular. Dolayısıyla biz bu yıl Bozdağ’da kayak yapmayı başlatmak istiyoruz. Özellikle mekanik sistemin bittiği bir yapıyı oluşturmak istiyoruz.” diye konuştu.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Polisevi'nin bir şubesini Bozdağ’da yapmak istediğini vurgulayan Vali Demir, "Bu konuyla ilgili teknik arkadaşlarımız geldi. Bu günübirlik tesis ile birlikte kurtarma ekibi ve kiralama tesislerinin yapımına başlayıp bitirmiş olacağız. İnanıyoruz ki bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte burasının Bozdağ Kayak Merkezi olarak Denizlimizin ve tüm misafirlerin hizmetine sunulmuş olacak. Denizlinin rüyalarından bir tanesi daha gerçekleşmiş olacak. Denizli’nin bir tane beyazı var oda Pamukkale, Bozdağ ikinci beyaz olacak. Kış turizmi için çok önemli bir hizmet sunulacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.