Saray Mimari Sistemler Yönetim Kurulu Başkanı Murat Saraylı, Saray Alüminyum Yatırım ve Finans Danışmanı Mustafa Köprülü, Saray Alüminyum Satış ve Pazarlama Müdürü Cafer Efil, Aluminans Alüminyum Cam Sanayi Genel Koordinatörü Rüştü Harktı başta olmak üzere çok sayıda sektör temsilcisinin de hazır bulunduğu lansman toplantısının açılış konuşmasını yapan Saray Mimari Sistemler Yönetim Kurulu Başkanı Murat Saraylı, ilk olarak şirket hakkında bilgiler vererek konuşmasına başladı.

6 BİN METREKARELİK ALAN YAPILDI

Saray Alüminyum Yatırım ve Finans Danışmanı Mustafa Köprülü

Saray Mimari Sitemlerin 1980 yılında kurucu Ahmet Saraylı tarafından kurulan bir firma olduğunu ifade den Saray Mimari Sitemleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Saraylı, “40 yıla yakında bir zamandır sektörde faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 200. sıradayız. İhracatta sektör lideriyiz. 40’a yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Denizli’de hayata geçirdiğimiz yeni yatırım için buradayız. Alüminyum sektörüne bir heyecan, güç ve değişiklik katmak, fark oluşturmak amacıyla il ortağımız Aluminans Alüminyum Cam Sanayi işbirliği ile Denizli’de 6 bin metrekare alanda ciddi bir yatırım yaptık. Umarım başarılı oluruz” dedi.

HEDEF BÜYÜK

“İstanbul’da ürettiğimiz ürünleri Denizli’ye getirerek burada stoklayarak Denizli’de sektörün tüm ihtiyacını giderme yoluna gidiyoruz” diyen Saraylı, “Akçeşme Mahallesi Zafer Caddesinde Tüm ihtiyaçların giderileceği bir yapı market hayata geçirdik. Alüminyum profil, aksesuar gibi sektörleri ile ilgili neye ihtiyaçları varsa buraya gelip oradan temin edebilecekler. Sektörde lider firmalardan bir tanesiyiz. Her zaman da iddialı olmak zorundayız. Geçmiş yıllarda Denizli pazarında vardık. Ancak bu kadar güçlü bir yapımız yoktu. Burada öyle bir yapılanmaya gidelim ki liderliğimizi kimseye kaptırmayalım dedik. Denizli ve Ege Bölgesi ölçeğinde en iyi en bilinen ve en çok satış yapan firma olmak istiyoruz. Denizli’ye yatırımlar devam edecek. Böylesine güçlü bir partner olması yatırımlara devam etme anlamında daha iyi oluyor. Aydın, Uşak gibi illerde de hizmet vereceğiz” dedi.

SARAY İLE KLEIDCO DESTEĞİ ÖNEMLİDİR

Aluminans Alüminans Can Sanayi Ticaret Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Rüştü Harktı

Denizli’de bu alanda faaliyet gösteren ilk firmalardan biri olduklarına dikkat çeken Aluminans Alüminans Can Sanayi Ticaret Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Rüştü Harktı, “Kasım ayında kurulan firmayız. Saray ile ortaklığımızı oluşturduk.  Çeşitli illerde ve Denizli merkezde (4) ayrı nitelikli projelerimiz devam etmektedir.   2018 yılında bu sektörde Denizli başta olmak üzere çevre illerde ilklerde yer almak istiyoruz. Sektörde deneyimli uzman çalışanlarımız ve daha organize yapımız ile Saray ile Kleıdco panterliğinde sektöre daha güçlü bir şekilde yer almış bulunuyoruz” dedi.

“SEKTÖRÜN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEĞİZ”

“Denizli’de inşaat ve proje yatırımlarında iş ortaklarımızla birlikte yer almak istiyoruz”  diyen Harktı, “Saray alüminyum, kalite, şekil ve görüntü olarak ürünlerden daha farklı. Bu projelerimizle  insanların daha konforlu ortamlarda  sorunsuz yaşamamalarını temin etmiş olacağız. Şirketimiz Akçeşme mahallesinde kurulu. İmalat ve depo bölümümüz var. Sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterli ürünümüz mevcut. Aksesuar olarak da sektördeki ihtiyaçları karşılayıp talep olursa imalat yapmayı hedefliyoruz.  İş ortaklarımıza talepleri doğrultusunda Proje istendiği ile yardımcı olmak istiyoruz.

DENİZLİ’DE İHTİYAÇ VAR

Saray Grup Yönetim Danışmanı Mustafa Köprü ise konuşmasında, “Saray ailesi, ağırlıklı olarak mimari sistemler üzerine çalışan bir aile. Gördüğümüz yüksek binaların dış cepheleri ile ilgilenir. Dış cephesinin penceresi, kaplaması ve görüntüsünü oluşturan tüketicinin o binayı beğenip beğenmemesini doğrudan etkileyecek konulara hizmet eder. Özellikle KLEIDCO ailesi olarak da yüksek binalar, plaza inşaatları, stadyumlar, hastaneler, gibi dış cephe ve kaplamalar konusunda hizmet verir. Mimarlar genel olarak çizerler. Onları hayata geçirenler de Saray ailesinin ürünleridir. Denizli’de 2016 yılıının Mart ayı itibari ile konut fiyatlarının artışında Denizli birinci sırada yer aldı. Bu da Denizli’de markalı konutlar güvenliği, havuzu,  çocuklara daha geniş oyun alanları sunan konutlar konusunda çok büyük bir talep oluştuğunu gösteriyor. Bu tip konutları tüketiciye sunmak için belirli ürün grupları ile çalışmak gerekir. Bu da aslında Saray ailesinin sunduğu alüminyum pencere sistemleri, kapı sistemleri ya da uygun cephe sistemleri ile beraber çözümler sunulabiliyor” dedi.