HABERDENİZLİ.COM

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) başkanı İbrahim Tefenlili DTO Toplantı salonunda Odalar tarafından Ankara’ya taşınan problemlerin çözümü noktasında neler yapıldığı hakkında kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.  Odalar aracılığıyla Ankara’ya ulaşan sorunlar için bazı reformlar yapıldığını anlatan Uğur Erdoğan,  Son 15 yılda çözülmeyen bazı sorunların Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  tarafından tek tek çözüldüğünü vurguladı.  Sorunların çözüme ulaşması için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu’nun Cumhurbaşkanı ve başbakan ile bir çok kjez toplantılar gerçekleştirdiğini anlatan Erdoğan, bürokrasiyle 500 saatin üzerinde toplantı gerçekleştirildiğini söyledi.  Dünya bankasıyla 7 çalıştay, 40 toplantı 350 saat mesai harcandığını söyleyen Erdoğan, birçok reform gerçekleştirildiğini söyledi.  Yapılan reformların ardından Türkiye’nin Dünya bankasının hazırladığı rapora göre hızlı bir tırmanışa geçtiğini söyleyen Erdoğan,  Dünya bankası raporuna göre Türkiyenin reformdan önce ve sonra sıralamalarını şöyle açıkladı; 

ŞİRKET KURMAK DAHA KOLAY 


Çalışmalar kapsamında 7 büyük reforma alnı oluşturulduğunu belirten Erdoğan,  7 büyük reformu şu şekilde açıkladı; 

NEFES KREDİSİYLE ÜYELERİMİZE BÜYÜK DESTEK SAĞLADIK

DTO Başkanının ardından konuşan DSO Başkanı Keçeci,  4 yılın sonunda “Odalar ve borsalar ne yaptı, ne yapıyor”  sorularına üyelere ve kamuoyuna anlatma gereksinimi gördüklerini belirtti. İflas ertelemelrin Türkiye ve Denizli için çok büyük bir sorun olduğunu ifade eden Keçeci sözlerine şöyle devam etti:

“haklısı haksızı iflas erteleme almak suretiyle alacağını almak için iyi niyetle bekleyen insanların mağduriyetine sebep oluyorlardı. Biz de bundan şikayetçiydik. Kamuoyunun da  baskısyla siyasi iktidar bizim rahatsız olduğmuzu anladı ve iflas ertelemeyi durdurdu. “ dedi.

Ticari uyuşmazlıkların çözülmesi  için 100 bin liranın altındaki davaların basit yargılamayla yapılmasının büyük bir adım olduğunu söyleyen Keçeci, “100 bin liranın altındaki alacakları tahsil etmek için 2-3 yıl beklenmeyecek mahkemeler çabuk karara bağlayacak.  Bu reformlardan biri de arabulucuk kurulu, bu kurul gerçekten Türkiye’de gelecekte mahkemelere alternatif bir hak aradığımız bir kurum olacak. Şuan işçi ve işveren arasındaki anlaşmazlıkları çözen bu istem gelecekte boşanma davalarını da üstlenebilecek bir sistem.”  dedi.