Kolajen, vücutta en çok bulunan proteindir ve tüm vücut proteinlerinin üçte birini oluşturur. Bağ dokunun oldukça önemli bir bileşeni olan kolajen, dokuları yapıştırdığı gibi bir arada tutmayı sağlar. Hücreler arası bağ dokusunu koruyan kolajenler cilde esneklik kazandırırken aynı zamanda kemik yapısını da güçlendirir.

Kolajenin etkili olduğu noktalardan biri de eklemlerdir. Eklemlerde prolin ve glisin adı verilen iki amino asit bulunur. Kıkırdak dokuyu koruyan ve onaran bu amino asitler kolajen içerisinde de yoğun olarak bulunmaktadır.

Maalesef yaşlanmayla birlikte azalan kolajen üretimi, kıkırdak dokunun zayıflamasına sebep olur. Bu nedenle eklem dokularında deformasyonlar görülebilir. Kıkırdağın zayıflamasına bağlı olarak eklemde yer alan kemikler zarar görür. Eklem yapısı bozulur ve eklem hareketleri kısıtlanır. Tüm bu süreçler sonucunda ise eklemlerde ağrılar meydana gelir ve bu ağrılarla birlikte eklem hareketleri daha fazla kısıtlanmaya başlar.

Kolajen takviyeleri sayesinde eklemlerdeki ağrılar azaltılabilir ve eklem katılığında azalma görülebilir. Kolajen, eklemleri güçlendirir, eklem işlevlerinin rahatlamasını destekler ve eklemlerin esnek bir biçimde rahatça hareket etmelerine yardımcı olur.

Vücutta çokça bulunan ve farklı dokularda çeşitli görevleri olan kolajen, kolajen hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak ve kolajen takviyelerini incelemek için https://www.day2day.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.