Denizli Özel Servergazi Lisesi Eğitim Kurumları, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte dünyanın dört bir köşesinde görev yapan öğretmenlerin anne ve babalarına plaket ve hediye takdim etti.

Servergazi Lisesi Eğitim Kurumları’nın Öğretmenler Günü kutlamaları, Servergazi İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda yapıldı. Etkinliğe okulda görev yapan öğretmenler ile yurt dışında Türk okullarında görev yapan öğretmenlerin aileleri katıldı.

Törende konuşan Denizli Özel Servergazi Lisesi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, öğretmenliğin 'neresi, nasıl' diye sormadan elinde bavulu hasret içinde ulu divana yüzünü dönmek olduğunu söyledi. Öğretmenliğin bir milletin geleceği olduğunu ifade eden Yalçın, “Gerçek öğretmen taşıdığı mesuliyetin farkındadır. Bu işin vazgeçilmez şartının fedakârlık olduğunu bilir. Bu yüzden genç nesillerin yetişmesi adına gerektiğinde evini, yurdunu, sevdiklerini bile terk eder. Onu bazen doğunun altı ay boyunca kardan yolu kapanan bir dağ köyünde, bazen Afrika’da, belki Nijer’de belki Çad’da çöl kumlarının bittiği, elektriksiz ve susuz bir kasabada, çikolata renkli çocukların arasında, bazen Orta Asya steplerinde, Tanrı Dağları’nın eteklerinde mütevazı bir okul bahçesinde görürsünüz. Dertleri ne para ne puldur. Tek bir bir dertleri vardır; o da, kendilerine emanet edilen genç nesli geleceğe en güzel şekilde taşımaktır.” dedi.

Müdür Yalçın’ın konuşmasının ardından yurt dışında görev yapan öğretmenlerin anne ve babalarına vefa plaketi ve hediye takdim edildi. Plaket töreni esnasında duygularını dile getiren öğretmenlerin anne ve babalarından bazıları gözyaşlarına hâkim olmadı. Yurt dışındaki öğretmenlerin velilerinde Abdullah Turak, evladını vakfettiğini söyledi. Ahmet Sabuncu da şair Mehmet Emin Yurdakul’un “Hadi yavrum hadi git, ya gazi ol ya şehit” şiirini okudu. Oğlu Güney Afrika’da görev yapan Bekir Karaayvaz, “Önden giden atlıların yetiştirmiş olduğu evladımın ömrü boyunca bu mübarek hizmetin içinde bulunmasından dolayı çok sevinçliyim. Evladım fiziken bizim olsa da evlat onlarındadır.” şeklinde konuştu. Plaket töreni sonrası sunuculuğunu Hüseyin Güzel’in yaptığı sıra gecesi programı düzenlendi.