Pamukkale Üniversitesi İ.İ.B.F. Konferans Salonu’nda gerçekleşen tanıtım toplantısına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aygören ile Weber State University’den Prof. Dr. David Ferro ve Prof. Dr. Cliff Nowell konuşmacı olarak katıldı.
PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aygören,Weber State University ile akademik işbirliği görüşmelerini iki yıldır sürdürdüklerini belirterek, bu yıl Haziran ayında yapılan anlaşmayla yürürlüğe girdiğini ve 2015-2016 Eğitim Öğretim yılından itibaren karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin başlanmasına karar verildiğini söyledi.
ABD Weber State University’den Prof. Dr. Cliff Nowel ve Prof. Dr. David Ferro üniversite hakkında, üniversitenin bulunduğu şehir, fakülte ve çift diploma anlaşması konusunda kalabalık bir öğrenci ve akademisyen topluluğuna sunum yaptı. Nowel, çift diploma anlaşması ve ABD’deki yaşam koşulları hakkında öğrencilerin sordukları sorulara samimi cevaplar verdi.
Toplantı sonrası Amerika’dan gelen öğretim üyeleri Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak’ı ziyaret etti. Daha sonra misafirleri Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı makamında kabul etti. Rektör Bağcı, programın PAÜ ve WSÜ öğrencilerini uzmanlık alanlarında eğitmek, onların sürekli değişen iş çevresindeki zorluklarla baş etmelerine ve kariyerlerinde başarılı olmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmış, kâr amacı gütmeyen bir program olduğunu söyledi. Bağcı, “İşbirliğimiz ortak müfredat gelişimini, öğretim üyesi-öğrenci-yönetici değişimini, kısa süreli eğitimleri ve ortak araştırma projelerini desteklemiştir. Uluslararası anlayışın gelişmesini desteklemeye devam etmek, bilgi oluşturmak ve kültür bağlarını güçlendirmek için her iki tarafın öğretim üyeleri ve öğrencilerine karşılıklı fayda sağlama amacına yönelik çalışmalar yürütülecektir” dedi.