'Mesleki Eğitimin Geleceği ve Sorunların Çözümü İçin Senin de Bir Fikrin Var mı' toplantısı Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda yapıldı

Toplantıya; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Kanıtürk, Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek, Yatağan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Kıyak,  Müdür Yardımcısı Hüseyin BİLGİN ve Alan şefleri, İlçemizde Şubesi bulunan Banka Müdürleri ve Yatağan Esnafları  katıldı. 

Toplantı Okul Müdürü Hüseyin Kıyak’ın açılış konuşmasıyla başladı

Yatağan Esnafı Söz Alarak;

a-) Yatağan’daki işletmelerin Meslek Lisesinden faydalanırken özellikle zaman açısından sıkıntıya düştükleri, bu nedenle getirdikleri işlerin hemen yapılması talebinde bulundular.

b-) İş yerlerine Stajyer öğrencilerin verilmesi talebinde bulundular.

c-) Meslek Lisesini bitiren öğrencilerin kasabada kalmadıkları, genellikle Denizli'de iş bulduklarını bu nedenle kasabada teknolojik gelişme sağlanamadığı belirtildi.

Bunun üzerine Okul Müdür Yardımcısı Hüseyin BİLGİN, Makine bölümüne gelen işlerin acil olarak hemen yapılmasının istendiğini fakat bu bölümde teknisyen olmaması sebebi ile karşılanamadığını, öğretmenlerin de derslerinin olması veya o gün işletmelerinin bulunması nedeniyle aksaklıklar olduğunu dile getirdi. Bilgin ayrıca, alanlara teknisyen verilmesi durumunda işlerin daha hızlı bir şekilde yapılacağını belirtti

Bilgin, "Stajyer öğrenci verilmesi konusunda ise okulumuzdaki işletme komisyonunun M.T.E.Y.'nin ilgili maddelerine göre eğitim için modülere uygun (en az %80 kapsaması) iş yerlerine verildiğini genellikle öğrencilerin çevreyi de tanımaları açısından çevremizdeki il ve ilçelerdeki uygun işletmelere gönderiliyor." dedi 

Toplantıda Esnaf, okul, veli işbirliğinin daha canlı hale getirilerek iletişim kopukluklarının ortadan kaldırılması aynı zamanda Kasabada mevcut okulun benzeri olan diğer ilçelerdeki okullara öğrenci gidişinin önlenmesinin öğrenci sayısında artış sağlayacağı kaçınılmazdır.

Yatağan'da mevcut ilköğretim öğrenci sayıları göz önüne alınarak, Meslek Lisesi'nde öğrenci sayısının artırılması için yeni alan ve dallara  özellikle eğitimdeki çıtanın yükseltilmesi açısından okulun Anadolu kısmının da açılarak dışarıdan öğrenci girişinin sağlanmasının zorunlu hale geldiğinde karar kılındı.  

Bu nedenle Yatağan Meslek Lisesi'nde 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi ve yeni Alan ile Dalların açılması için gerekli yazışmalar yapıldığı, Denizli İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda kararı alındığı. Teklif Kurul kararı ile birlikte M.E.B.  M.T.E.G.M. ne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teklifte bulunulduğu belirtildi. 

Toplantıda katılanların dile getirdiği bir başka konu ise, okul arsasının 26.000 metrekare olduğu, bu arsa içerisine kapalı spor salonu ve gelen öğrencilerin barınması içinde yurt veya pansiyon binasının yapılmasının uygun olacağı, bu konuda girişimlerin yapılmasını Esnaflar ile Okul Aile Birliği Başkanı öneride bulundu.

Toplantı sonunda toplantıya katılan Esnaflara “Meslek Liselerinin en önemli sorunu sizce nedir?” isimli bir anket verildi.