Eylül 2012 tarihleri arasında, Matematik öğretmenleri ve matematik eğitimcileri Denizli’de bir araya geliyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Matematik Eğitimine Çağdaş Yaklaşımlar Sempozyumu, Pamukkale Üniversitesi, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ve Pamukkale Eğitim Vakfı Eğitim Kurumları (PEV Koleji)’nın katkıları ile gerçekleştirilecek.
Geçen yıl uluslararası katılımlarla matematik eğitiminde teknoloji kullanımının tartışıldığı sempozyumda, bu yıl çağdaş yaklaşımlar arasında önemli bir yer tutan teknoloji kullanımı temasına yine yer verilmekle birlikte, ülkemizdeki matematik öğretimi sorunlarının ilgili uzman kişilerin katılımı ile tartışıldığı panellere de yer verilecek. Sempozyuma yurt içi ve yurt dışından akademisyenlerin katılması bekleniyor. Sempozyum düzenleme kurulu yetkililerinden alına bilgiye göre asıl hedef katılımcı kitlesi matematik öğretmenleri ve ilköğretim ikinci kademe öğrencileri ile ortaöğretim de öğrenim gören öğrenciler olarak açıklandı. Sempozyum kapsamında akademik bildiriler ve panellerin yanı sıra çalıştaylara da yer verileceği belirtilmektedir.
Sempozyum Düzenleme Kurulu Eş Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Kabaca yaptığı açıklamada,  matematiksel akıl yürütmeyi destekleyen ve çeşitli senaryolar üzerinden matematiksel deneyler yapmamıza imkan veren dinamik matematik yazılımlarının sınıf ortamlarına entegre edilmesinin, matematik dersi adına çok önemli olduğu vurgusunu yaptı. Kabaca, açıklamalarını, “bu çalıştaylarda da bahsettiğimiz hedefi gerçekleştirmeye dönük eğitim verilmesi planlanmaktadır. Geçen seneki sempozyuma katılanların hatırlayacağı GeoGebraçalıştaylarının içeriğini bu sene  daha da geliştireceğiz ve daha faydalı olmasını sağlayacağız. Bunun yanında başka sürprizlerimiz de olacak tabii ki.” şeklinde sürdürdü.
Aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Kabaca, “öğrencilerimize yeni teknolojiler ışığında matematiğin kanlı canlı yönlerini göstermek ve onları bizim sunduğumuz bilgiyi alan birer tv alıcısı yerine kendi kendilerine yeten birer matematik öğrenicisi olarak yetiştirmek istiyorsak bu sempozyum bir başlangıç olacaktır” diyerek sempozyuma davetini yeniledi ve Matematik öğretmenlerini ve ilköğretim İkinci kademe ve orta öğretim öğrencilerini, eğitim fakültelerinin ilgili lisans ve yüksek lisans alanlarında öğrenim gören öğrencileri 5-7 Eylül Tarihleri arasında Denizli’ye davet etti.


mecidiyekoypartnerler.com