Diyarbakır'ın Lice İçesinde askeri aracın aptlatılması sonucu beş silah arkadaşı ile birlikte şehit olan Jandarma Er Fatih Yeniay'ın(24) ailesini acı haberi askeri yetkililer verdi.

Yeniay'ın ağabeyi Metin Yeniay, evi önünde beklerken polis ve komutanları görünce kardeşinin şehit olduğunu anladı. Komutanları üç katlı evin kapısını kapatarak "ne olur yapmayın, yukarı çıkmayın, ailem duymasın" diyerek ağlaması yürekleri dağladı.

Şehidin ağabeyi fenalık geçirerek yere yığıldı. Görev içi şehidin evine gelen sağlık ekipleri, hemen Metin Yeniay'a müdahale etti. bu arada şehidin annesi Fatma Yeniay, balkona çıkarak komutanları görünce feryat etti. Bir süre sonra komutanlar ağabeyi alarak eve çıktı. Haberi alan aile fertleri gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Fatih Yenay'ın kardeşi Şehmuz Yeniay ile 5 ay önce askere gittiği, kardeşinin de Denizli'de vatani görevini yaptığı öğrenildi.
Haberin verilmesinin ardından yıkılan ve Denizli'de vatani görevini yapan Şehmuz Yeniay ise kardeşinin cenaze törenine katılmak üzere memleketine gitti.