İl Milli Eğitim Müdürlüğü ek bina toplantı salonunda yapılan seminere İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul aile birlikleri ve Şube Müdürü İlhami Taylan, Tarım İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu ve kantin işletmecileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız öğrencilerimizin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda beslenmeleri ve eğitim öğretim görmeleridir. Bu alanda sizlerle güzelliklere imza atmak istiyoruz. Kantinler ve kantincilerimiz okulların bir parçasıdır. Sizler ve çalışanlarınız temizliği, kılık kıyafetleri ve davranışları ile öğrencilere örnek olmanız gerekiyor. 200 bine yakın öğrencimizin her gün sağlıklı bir şekilde beslenerek eğitim öğretimlerine devam etmeleri için çalışıyoruz. Bu konuda en büyük paydaşımız sizlersiniz. Bu çocuklarımızın sağlıklı nesiller olarak yetişmesi için kantincilerimizin desteğine ihtiyacımız var" dedi. 
Okullarda gazlı içecekler ve cipslere kesinlikle olmadığını kaydeden Oğuz, "Ayrıca kullandığınız ürünlerde de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı izni olmayanlara yer verilmemelidir. Bu konularda denetimler yapılmaktadır" dedi.Oğuz’un konuşmasının ardından katılan işletmecilere bilgilendirmelerde bulunuldu.