Çocuklarda trafik bilincini oluşturmak için Forum Çamlık'ta önemli bir etkinlik gerçekleşti. Bugüne kadar 81 ilde 700 bini aşkın öğrenciye trafik bilincinin aşılandığı “OPET Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında Forum Çamlık’ta, 3-17 yaş arasındaki çocuk ve gençlere trafik eğitimi verildi. 


OPET ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü), Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) işbirliği ile hayata geçirilen Trafik Dedektifleri Projesi, yeni dönemde okulların dışına da taşınıyor. Türkiye’de yaygın bir ağa sahip, mağaza karması, etkinlikleri, mimarisi ve kaliteli hizmet anlayışı ile dikkat çeken sektör lideri Forum Alışveriş Merkezleri ile işbirliği yapan OPET, Trafik Dedektifleri projesine, okulların yanı sıra Türkiye çapındaki Forum Alışveriş Merkezileri’nde düzenlenecek eğitimlerle devam ediyor. Forum Ankara Outlet, Forum İstanbul ve Forum Aydın’dan sonra eğitimlerin dördüncü durağı Forum Çamlık oldu. 

Çocuklara trafik eğitimi

Trafik Dedektifleri eğitimlerinin ziyaretçisi çocuklara  interaktif trafik güvenliği eğitimi verildi. Trafik Polis memurları Cabbar Türkmen ve Dilek kesen, 'Trafik işaret ve levhaları, Emniyet Kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, Yaya güvenliği, Görünürlük, Araçta Güvenli Yolculuk, karşıdan karşıya geçme, güvenli oyun alanları" konularında eğitim verdi. Çocuklarla polis memurları arasında soru ve sohbet havasında geçen eğitimde onlarca çocuk trafik eğitimi konusunda bilinçlendi. 
Eğitime katılan çocuklar ayrıca, OPET’in marka yüzü OPEDO ile fotoğraf çektirdi, Trafik Dedektifleri dansı yaparak eğlendi. Forum Çamlık'ta 23 Kasım Pazar günleri saat 14.00 ve 16.00’da bir eğitim daha gerçekleşecek.