Acıbadem Üniversitenini düzenlediği “Fikrine Sağlık” Sağlık Bilimleri Proje Yarışması’nda Denizli ikinci oldu. Denizli Erbakır Fen Lisesi adına katılan Ali Çağlar Turgut ve Eren Bilen, “Kuzugöbeği mantarlarının Akrep Zehirine Olan Etkisinin Deneysel Olarak Araştırılması” başlıklı projeleri nedeniyle kazandı.  Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde 16 Mayıs Perşembe günü düzenlenen ödül töreninde ilk 3 dereceye giren proje sahiplerine ödülleri törenle verildi.
 
Projenin Acıbadem Kadıköy Hastanesi Dr. Şinasi Can Konferans Salonu’nda düzelenen ödül töreninde konuşan Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Güney, üniversitenin öğrencilere verdiği nitelikli eğitimin yanısıra bilime hizmet eden projelere katkıda bulunarak gençlere yeni fırsatlar yaratmak istediklerini söyledi. Bu yıl Türkiye genelindeki çeşitli eğitim kurumlarından öğrencilerin toplam 103 projeyle proje yarışmasına katıldıklarını açıklayan Prof. Dr. Güney, bunların arasından 10 projenin finale kaldığını açıkladı.
 
Sağlık bilimleriyle uğraşan gençleri teşvik ederek yeteneklerini geliştirmelerine fırsat sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ise, “Bu projeler sebebiyle gençlerle buluşabilmek, üretimlerini desteklemek çok önemli. Gençlere hazırladıkları ve başarılı oldukları bu projeleri daha geniş platformalarda, bulabildikleri her türlü fırsatta sunmaları çağrısında bulunuyorum. Ne kadar geniş platformlarda projelerinizi sunarsanız, bu heyecanı başka gençlere de aktarırsınız. Türkiye’nin böyle heyecanlara, üretimlere, gençlerin enerjisine ihtiyacı var” diye konuştu.
 
DERECEYE GİREN 3 PROJE DE İDDİALIYDI
 
Törende finale kalan 10 projeyi hazırlayan gençler ve onlara danışmanlık yapan öğretmenlerine plaket sunulmasının ardından, ilk üç dereceye giren gençler ve projeleri açıklandı.
 
Buna göre birinciliği, İzmir Fen Lisesi’nden Ezgi Tekgül ve Bahar Aydemir “Nikel Madenlerinin Sularda Oluşturduğu Kirliliğin Manyetik Sıvı Kullanılarak Temizlenmesi” projesiyle aldı.

İkincilik ödülünü, Denizli Erbakır Fen Lisesi adına katılan Ali Çağlar Turgut ve Eren Bilen, “Kuzugöbeği mantarlarının (Morchella SPP.) Akrep Zehirine Olan Etkisinin Deneysel Olarak Araştırılması” başlıklı projeleri nedeniyle kazandı.

Özel Safiye Sultan Fatih Fen Lisesi’nden İlknur öztürk ve Selma Daştan’a “Gazetelerdeki Sinsi Tehlike Ağır Maden Kirliliği” projesi üçüncülük ödülüne layık görüldü. 
ÖSS’DE ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ’NE GİRMEYİ BAŞARAN BİRİNCİYE YÜZDE 50 BURS VERİLECEK
 
2012-2013 eğitim öğretim yılı kapsamında, Türkiye çapında liseler arasında gerçekleştirilen ve pek çok ilden katılımın olduğu “Fikrine Sağlık” Sağlık Bilimleri Proje Yarışmasında birinciye 5.000 TL, ikinciye 3.500 TL ve üçüncüye de 1.500 TL para ödülü verildi. Proje yarışması sonucunda ayrıca, yarışmada birinci olan proje sahiplerinin, ÖSS sonucunda Acıbadem Üniversitesi’ne girmeye hak kazandığı takdirde, yüzde 50’li burslu okuma şansına sahip olabileceği de bildirildi.