Denizli Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde yapılacak seminer, Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde 9 Nisan Perşembe günü saat 09.30 ile 16.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde yürütülen “Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi” semineri, Denizli’de düzenlenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, seminerde, ülkemizde cephe iskeleleri ile ilgili mevzuat ve standartlar, inşaatlarda denetim ve idari yaptırımlar, cephe iskelelerinin ürün ve belgelendirilmesi ile muayene ve gözetim, cephe iskele projesi ne zaman verilir?, cephe iskelelerinin kurulum ve söküm aşamalarında güvenli çalışma yöntemleri, cephe iskelelerini kimler kurmalıdır? ve yüksekte yapılan çalışmalarda kişisel koruyucu donanımların önemi konularının ele alınacağını söyledi. 
Seminerin önemine değinen Özer, “Yapı sektöründe yapılan faaliyetler ve bu faaliyetler neticesinde yaşanan kazalar incelendiğinde, çalışanların sağlık ve güvenliğine karşı en büyük tehdidi yüksekte yapılan çalışmaların oluşturduğu görülmektedir. Kullanılan ekipmanların temini, kurulumu, montajı ve sökümü sırasında yapılan hatalar ve eksiklikler, çalışma sırasında ekipmanlar üzerinde yapılan değişiklikler, yüksekte yapılan işlerin gözetiminin yapılmaması gibi nedenler dolayısıyla çalışanlar, yüksekten düşme riski ile sık sık karşı karşıya gelmektedir. Bununla birlikte, yapılan araştırmalarda, iskeleden düşme şeklindeki kazaların yüksekten düşme kazaları arasında ilk sıralarda yer aldığı görülmüştür. Bu kazaların önlenmesine yönelik geliştirilen seminere, özellikle inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin katılımlarını bekliyoruz.” dedi.