HABERDENİZLİ.COM

Daha evvel matematikte 4, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15 ve 17 ile bölünebilme formüllerini bulmuş olan Denizli Tavas Özay Gönlüm Fen Lisesi matematik öğretmeni Ethem Deynek üçgenin alan formülünün pratik bir yolunu buldu. Buluşuna "Deynek Bağıntısı" ismini verdiğini dile getiren mucit matematikteki şimdiye dek bulduğu formül sayısını da 10'a yükseltti.

Ethem Deynek formülünü şu şekilde açıkladı.

Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında Tavas Zeybekler Anadolu lisesinde görev yapmış olan Ethem Deynek, 2018 - 2019 eğitim ve öğretim yılında Tavas Özay Gönlüm Fen lisesinde göreve başladı. Deynek, çalışmalarını burada devam edeceğini, yeni formüller üzerinde çalıştığını, elinden geldiğince alanına ve öğrencilere katkıda bulunmak istediğini dile getirdi ve bu uğurda kendisine destek olan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Ethem Deynek daha evvel  4 ve 6 ile bölünebilme gibi pek çok formülü kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu formüllerin değerlendirilip MEB kitapları konulması ile alakalı da kamuoyunda bir fikir birliği meydana gelmişti.

ÖDÜL ALMIŞTI
Ethem Deynek, "Deynek Altılısı" formülü ile 2016 senesinde Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik ödülleri yarışmasında 1. kategori olan Öğretim Yöntem ve Teknikleri alanında Ege bölgesinde birincilik ödülünü almıştı.