Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından firmaların bilgi işlem sorumlularının sektördeki trendler, veri güvenliği, siber saldırılar, önlemler ve veri kaybında yapılabilecekler hakkında bilgilendirmesi amacıyla Bilişim Güvenliği Zirvesi düzenlendi. Dosbil Bilgisayar Genel Müdürü Mustafa Kaygın, İnfotürk Genel Müdürü Murat Tepeli, Megatek Sabanoğlu Güvenlik Teknolojileri Genel Müdürü Erhan Sabanoğlu, Tren-Micro Akdeniz Ülkeleri Kanal Müdürü Mehmet Dağdevirentürk, Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal konuşmacı olarak katıldı. 

 Zirvenin açılışında konuşan Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, "Geçtiğimiz yıl Denizli ve çevresinde güvenlikle alakalı çok fazla zafiyet oluştu. Firmalarda çok fazla hırsızlık olayı gerçekleşti. Bunun önüne geçmek için Türkiye'de kendini ispatlamış firmaları çağırdık. Hem siber güvenlik konusunda hem de işletmelerin güvenliği konusunda bu zirveyi düzenledik. Konuyla ilgili işletmelerin yetkili kişilerini çağırdık. Biz bu konuyu çok önemsiyoruz. Özellikle dosyaların yok edilmesi ve siber suçlarla ilgili, aynı zamanda fabrikaların güvenliğiyle ilgili firmaları çağırdık. 2017 yılı bilişim alanında bilinçlendirme yılı olsun" dedi.



 Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, zirvede firma temsilcilerine veri kurtarma yöntemleri hakkında bilgi verdi. 2017 yılında Anadolu'nun bir çok kentinde veri güvenliği konusunda eğitimler düzenleyeceklerini söyleyen Günal, tura Denizli'den başladıklarını belirterek, bilişim güvenliğinin firmalar için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyledi. Megatek Sabanoğlu Güvenlik Teknolojileri Genel Müdürü Erhan Sabanoğlu ise, hırsızlık,suiistimal ve özellikle terör olaylarında görüntüleme sistemlerinin çok önemli olduğunu belirtti, kamera sistemlerinden çok analiz edilebilen görüntülerin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini anlattı. 

 Dosbil Bilgisayar Genel Müdürü Mustafa Kaygın ise, "Günümüz dünyasında en önemli faktör bilgi güvenliği. Çünkü kullandığımız tüm cihazlar artık akıllı. Akıllı olan tüm cihazlardan da çeşitli yöntemlerle bilgi almak mümkün. Kredi kartları, cep telefonları, bilgisayarlar ve televizyonlar gibi eşyalar kötü niyetli insanlar için alternatif ürün olarak görülüyor. Sunumumuzda da bu soruna çözüm bulmak konusunda bilgiler vereceğiz. Dolayısıyla günümüzde siber güvenlik vazgeçilmez bir noktaya gelmiştir" dedi.



 Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Kanal Müdürü Mehmet Dağdevirentürk ise siber güvenliğin günümüzün en önemli konularından biri olduğunu belirterek, "Siber güvenlik bugün hem devletimizin hem kurumlarımızın hem de bireylerin en önemli konusudur. Öyle bir noktaya geldik ki; artık her şeyimiz internet üzerinde. Bütün banka işlemlerimiz yazışmalarımız, verilerimiz, paralarımız, her şeyimiz internet üzerinden yürüyor. Siber güvenlik şu anda hayatımızdaki en önemli unsur. Kurumların siber saldırılara karşı kendilerini korumaları gerekiyor" dedi. 

 Bilginin dijitalleştikçe güvenliğinin azaldığını vurgulayan İnfotürk Genel Müdürü Murat Tepeli, "Siber güvenlik dünyayı ve ülkemizi tehdit eden bir konu. Bilgi dijitalleştikçe güvenliği de azalıyor. Dolayısıyla önümüzdeki yüzyılın savaşları ve sıkıntıları siber güvenlik üzerine olacak. Bu konuda oldukça iyi teknolojiler üretildi. Bunlar da ülkemizde kullanılıyor. Yerli yazılımlarımız da var. Türkiye'nin gelişen teknolojiye ayak uydurma konusunda çok iyi olduğunu söyleyemeyiz ama çok da kötü bir nokta da değiliz. Yetişmiş insan gücü anlamında kaliteli bir ekip geliyor. Küçücük çocuklar bile teknolojiye yatkın yetişiyor. Bizim Z Kuşağı diye tanımladığımız bugünün çocukları, yarının büyük bireyleri teknoloji konusunda çok daha uzman olacaklar" dedi.