1972 yılından beri uygulanmakta olan yaz saati uygulamasının bu yıl Türkiye’de kaldırılmasının ardından, içinde bulunduğumuz kış aylarında iki zamanlı eğitim veren okullarda (sabahçı öğleci) öğrenciler ilk derse güneş doğmadan girmeye başladı. 

Denizli’de sabahçı öğleci olarak eğitim yapan, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Sevil Kaynak Ortaokulu, Arif Yalınkaya İlkokulu, 19 Mayıs İlkokulu, Merkez Ortaokulu’nda öğrenciler okullarına yetişebilmek için sabah ezanlar okunmadan evden çıkmak zorunda kalıyor. Yaz saati uygulamasının 2016 yılında uygulanmaması sonucu evlerinden karanlıkta çıkmaya başlayan öğrencilerin yanında uzaktan servisle okula gelen öğrencilerin ise saat 6.00 – 6.30 gibi evlerinden çıkıp servislere bindikleri belirtildi. 



Veliler çocuklarının evden çıktığında henüz gün doğmadığını, bu sebepten yalnız gönderemediklerini belirtti. Veliler, “Sabahın erken saatlerinde çocuklarımızı okula gönderiyoruz. Karanlıkta neyle karşılaşacaklarını bilmediğimiz için yalnız gönderemiyoruz. Bir de çocuğunu okula bırakmak veya işe yetişmek isteyen araç sürücüleri de biraz daha dikkatli olsa iyi olacak. Zaten herkes uyku sersemi, bilhassa okul çıkışlarında dikkatli olunması ve yavaş gidilmesi gerekiyor.” dedi. 

Denizli’deki ilkokullarda öğrenciler ilk derse 7.50’de girerken, ortaokullar ise 7.40’ta giriyor.