Denizli İl Jandarma Komutanlığı, yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde yoğunlaştığına dikkat çekti. Son 5  yıl içerisinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına 1.024 motosiklet karıştı. Bu kazalarda 24 motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti. Ölenlerin 13’ü Acıpayam bölgesinden. 

Analiz sonuçlarını değerlendiren Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik (20) eğitim seminer planlaması yaptı.  Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 10 bin Motosiklet bulıunduğunu belirten İl Jandarma Komutanlığı bu programlarla 2 bin  sürücüye ulaşmayı hedefliyor.

Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik düzenlenen eğitim programına Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri ve Büyükşehir Zabıta Motosikletli Ekipleri katıldı.

denizli motor kazası eğitimi

Kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, ve güvenli sürüş bilinci kazandırılması için düzenlenen eğitimlerle kazalardaki ölüm-yaralanma oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.