Protokol kapsamında, haklarında kamu hizmeti cezası kararı verilmiş hükümlülerin Pamukkale Üniversitesi bünyesinde ücret ödenmeksizin kamu yararına çalıştırılmasını ve denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan hükümlülere suçtan uzak kalmaları ve toplumsal uyumlarının kolaylaştırılması amacına hizmet edecek. Öfke kontrolü, empati, farkındalık, kişiler arası etkili iletişim, vb. konularda akademik anlamda seminerlerin verilmesi ve düzenlenecek olan projelerde ortaklık sağlanması kurumlar arasındaki iş birliği protokolunun temelini oluşturmakta.

İşbirliği protokolü Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ arasında Denizli Başsavcılığı'nda imzalandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz; Denetimli Serbestlik tedbiri altındaki yükümlülerin gerek kamu cezalarının infazında gerekse de ihtiyaç duydukları eğitimlerin akademik anlamda Üniversitemizde görevli hocalar tarafından verilmesi ve ayrıca dezavantajlı gruplara yönelik yapılacak projelerde ortaklık sağlanması konularında desteklerinden dolayı Rektör Hüseyin Bağ' a teşekkür etti.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ; Pamukkale Üniversitesi olarak toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi dezavantajlı ve riskli grupta yer alan insanlara karşıda sorumlulukları olduğunu, bu protokolle üniversitemizin bu alanda elinden gelen katkıyı sunacağını ifade etti.