Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG tartışmalarına son noktayı koyarak "Bu sene TEOG sınavı yapılmayacak." dedi.

"EVLATLARIMIZI YARIŞ ATI YERİNE KOYDUK"

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim sistemiyle ilgili "TEOG'un kaldırılmasına karar verildi. TEOG'un kaldırılması da Türkiye'nin önünün açılması. Evlatlarımızı yarış atı konumuna koyduk yani. İnanın evlatlarımız büyüyor, büyüdüğünü fark edemiyorsunuz. Etüd merkezleri ne kadar artmıştı değil mi? Niye arttı? TEOG yüzünden arttı. Evladının yarış atı konumuna girmesini hangi aile ister? Biraz sevin, biraz sayın... Son sözümüz şu. Bize güvenin. Niyetimiz halis, Türkiye'yi hep beraber 21'nci yüzyıla taşıyacağız." dedi.
 

"TEOG UYGULANMAYACAK, KİMSE KAYGILANMASIN"

Bu sene TEOG sınavının uygulanmayacağını söyleyen Bakan Yılmaz, hangi sistemin geleceği sorusu üzerine ise "Üzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor. Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Çıkan kararı da milletimize sunacağız. Özü şu, hiç kimsenin kaygılanmasına gerek yok." diye konuştu.
 

"ÇALIŞMA BAKANLAR KURULUNA SUNULACAK"

TEOG yerine adrese dayalı ya da sınavsız geçiş modelinin uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, "Üzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor. Bakanlar Kurulumuza sunacağız, Bakanlar Kurulunda çıkan kararı da milletimizin bilgisine sunacağız." ifadesini kullandı.

Hiç kimsenin kaygılanmasına gerek olmadığını dile getiren Yılmaz, eğitimle ilgili Finlandiya bir değişiklik yaptığında mutlak doğruymuş gibi herkesin Finlandiya'nın takip edilmesini istediğini belirtti. Yılmaz, "Eğitimle ilgili biz bir değişiklik yaptığımızda herkes kaygı duymaya başlıyor. İyi ama Türkiye'ye bir bakın. Geçmişten daha iyiye gitmiyor muyuz? Geçmişten daha iyiye gidiyor. Buyurun vatandaşımıza sorun. Türkiye, geçmişten daha iyiyse bugün hiç şüpheniz olmasın yarın da bugünden daha iyi olacaktır. Biz bunu beşeri sermayemizle yapıyoruz. Beşeri sermayenin değerli olması, nitelikli olması ancak eğitimle mümkündür." şeklinde konuştu.