HABERDENİZLİ.COM

Denizli Özel Vildan Koleji konferans ve sinema salonunda gerçekleşen YKS, AYT ve TYT bilgilendirme seminerine genel müdür Bayram Atmaca, Lise Müdürü Turgut Dündar öğrenci ve veliler katıldı.
 
Rehberlik öğretmeni Hasan Kılıç'ın hazırlayıp sunduğu seminerde öğrencilere önümüzdeki eğitim öğretim yılında girecek oldukları YKS, AYT ve TYT sınavlarında neye dikkat etmeleri gerektiği anlatıldı.

Bu konuda hedef oluşturmanın önemi ve planlı ve verimli çalışmanın öğrencilere sunacağı katkılardan bahseden Kılıç, "Hedefler oluşturulurken öğrencinin ilk olarak, ilgi ve yeteneğine göre amaçlar oluşturması gerekiyor. Bunun için de öğrencinin kendisini tanıması önemli bir kriterdir. Öğrencilerle konferans sonunda bireysel görüşmeler yaparak Holland Mesleki İlgi Envanteri uygulandı. Sonuçları hakkında öğrenciler bire bir bilgilendirildi. Alan seçimi hayati derecede önemli, bunun için de öğrencinin kendini tanıması gerekiyor. dedi.

Öğrencilerin hayatları boyunca bir çok sınava gireceğini belirten Kılıç, "Sınavlarda dört yanlış bir doğruyu götürecek ama yapacağımız bölüm ve meslek seçimlerinde böyle bir şansımız olmayacak. Bunun için Özel Vildan Koleji olarak, öğrencilerin yararına olan her türlü akademik ve psikososyal rehberlik faaliyetini öğrencilere sunuyoruz." dedi.

Özel Vildan Koleji Genel Müdürü Hamza Atmaca ise öğrencilerin bilgilendirilmesinin hedeflendiği bu tür programlara yıl içinde devam edeceklerini belirtti. 

Alan Seçimi Hayati Derecede Önemli