Türkiye genelinde bu sene eğitim vermeye başlayan İmam Hatip Fen Liseleri proje okulları kapsamında açıldı. 'Fen ve Sosyal Bilimler Projesi' kapsamında imam hatip liselerinde uygulanacak projeye göre mesleki derslerin yanı sıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulanacak. Ülke genelinde başlatılan uygulamada okul tabelalarını gören vatandaşlar bu okulların nasıl bir eğitim vereceği konusunda kafa karışıklığı yaşadı.

Bu sene eğitim-öğretim yılında sınırlı sayıda öğrenci alan proje okulların, üniversitelerle yapacakları iş birliği çerçevesinde akademik ortamlardan ve imkanlardan olabildiğince yararlanması planlanıyor. Öğrenciler, eğitim koçluğu uygulamaları ile danışman öğretmenlerinin rehberliğinde istedikleri alanda üniversiteye hazırlanacak. Sadece mesleki eğitim görmeyecek olan öğrenciler, fen ve sosyal bilim derslerine de hakim olmaları amaçlanıyor.

Denizli Merkezefendi İlçesi'nde geçtiğimiz yıl eğitim veren 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY operasyonları kapsamında kapatılan Özel Servergazi Fen ve Anadolu Liselerinin binası bu eğitim yılında Denizli Anadolu İmam Hatip Fen Lisesi olarak açıldı. 

Yine 10 Ağustos 2016 tarihinde  32 derslik ve 3 laboratuvardan oluşan yaklaşık 8-9 milyon TL'lik Merkezefendi İmam Hatip Fen Lisesi protokolü  Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak arasında imzalandı. Okul inşaatının 2017 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Sena Kuru