Aralıksız 9. kez yetkiyi olan Eğitim-Bir-Sen’den yapılan yazılı açıklamada;

“Eğitim çalışanlarımız üzerinde yürütülen kara ve kirli propagandaya rağmen güvenin adresi yine değişmemiş, en yakın sendikaya yaklaşık 750 fark atılarak Denizli’de etkiyi ve yetkiyi emin ellere teslim eden kıymetli üyelerimize binlerce kez teşekkür ederiz.

Bu güvenin örgütlü olmakla taçlandığı, hak ve adalet yolunda diri ve güçlü olmakla anlamlandığı, mali ve sosyal haklar noktasında pek çok kazanımın elde edildiği; mücadelenin ve müzakerenin kamu görevlileri sendikacılığına yeni bir soluk getirmesiyle, hak arama mücadelesinde ve sorunların çözümünde kararlılık ve hassasiyetin eğitim çalışanlarımızın teveccühü ile sonuçlandığı bir dönem olmuştur.

Üye sayımızın, zirvede olmamızın, özgün ve özgür duruşumuzun, sahadaki azmimizin özünde saklı olan gerçek, Eğitim-Bir-Sen’in herkes için güvence olmasıdır. Bizim bugünkü gücümüz haklılığın, güvenin, emin olmanın gücüdür.

Eğitim-Bir-Sen olarak, hiçbir zaman başkalarının kimliğine bürünmek gibi bir zilleti yaşamadık, hasımlarımızı hiçbir dönemde hısım edinmedik, kendimizi inkâr ederek sinsice bir şeylerin peşinde olmadık, ikircikli davranmadık, mücadelede hiç pozisyonumuzu kaybetmedik. İnandığımız değerlere göre sendikacılık yaptığımız için bize güvenenleri sukutuhayale uğratmadık. ‘Yol bizim, azığımız bu topraklarda’ dedik, hep menzile baktık, her zaman milletimizle bir olduk, değerleriyle var olduk.

Eğitim-Bir-Sen’e mensup olmak, milletimizin değerlerini kuşanma, medeniyetimizin özüne dönme, haklarımızı koruma ve geliştirme yolunda tüm kaynaklarını harekete geçiren büyük Türkiye ideali etrafında katılımcı bir seferberliğin gönüllüsü olmaktır.

Sayısal olarak kendimizle yarıştığımız ortamlarda bile olgunluk sınırımızı aşmadan, vakur, mütevazı duruşumuzu bozmadan yolumuza devam edeceğiz. Dün olduğu gibi, bugün de yapay, zorlama ayrımlarla insanımızı dışlamadan, kimseyi incitmeden, ötekileştirmeden, medeniyet değerlerimizi önemseyen eğitim çalışanlarına her zaman kucak açarak ‘biz biriz, beraberiz’ diyeceğiz.

Büyümemize, güçlenmemize, yetkide istikrar sağlamamıza; büyük hedeflere yürüyen ülkemizin Türkiye Yüzyılı yolculuğunda birlikte inşa edeceğimiz geleceğimize destek olan, gönül veren, mücadele eden, en önemlisi üyeliği ile buradayım diyen çok kıymetli üyelerimize, iş yeri temsilcilerimize, ilçe temsilcilerimize, ilçe yönetimlerimize, kadınlar komisyonumuza, Genç Memur-Sen’imize ve yönetim kurulumuza teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.