Tavas Belediyesi ve Tavas Rahvan At Yarışçıları ve Yetiştiricileri Yardımlaşma Derneği işbirliğince yapılacak olan Rahvan at yarışları Baş, Baş Altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Taze Beşli, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, İkili Tay, İthal A olmak üzere 10 kategoride gerçekleşecek.

Çevre İl ve İlçelerde birçok Rahvan Atların ve yarış severlerin katılacağı yarışlarda Rahvan Atlar çeşitli kategorilerde birincilik için yarışacak. Ses getirecek olan Tavas Rahvan At Yarışlarında her kategoride yarışmaya katılıp dereceye giren at sahiplerine ödül verilecektir.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, “Geleneksel yarışlar içerisinde olan Rahvan yarışları Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yapılmaktadır. Vatandaşlarımıza ata yadigârı sporlardan biri olan rahvan biniciliği hatırlatmak, genç nesillerimize aktarmak, dinamik, geçmişini bilen sağlıklı bir nesil yetiştirmek ve Tavas’ımızı tanıtmak amacıyla Rahvan At Yarışı müsabakalarını düzenliyoruz. Bizler de geleneksel yarışların devam etmesi noktasında katkı sunmaya devam edeceğiz. 11 Eylül 2022 Pazar günü gerçekleştireceğimiz Rahvan At yarışlarımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyor,   yarışa katılacak tüm katılımcılarımıza başarılar diliyorum’’ dedi. 
tavas-rahvan-at-yarislari2tavas-rahvan-at-yarislariWhatsApp Image 2022-09-08 at 10.14.59 (3)