HABERDENİZLİ.COM

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları’nın Denizli kampüsü yeni eğitim öğretim yılında hizmete giriyor. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda Denizli eğitim sektörüne girdiklerini duyuran okul yöneticileri, Denizli’nin eğitim yatırımını hak eden bir şehir olduğunu ifade etti. 

Toplantıda konuşan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfi Okulları,  Genel Müdürü Faruk Tatar, “Denizli bir sanayi, bir tekstil kenti. Bir çok alanda güzide yatırımlar yapılıyor. Ancak yatırımın en değerlisi ve anlamlısı eğitim yatırımıdır diye düşünüyoruz. Bu bir Türkiye projesidir. Bu büyük projenin bir tarafında 55 yıldır yüksek öğretimin marka ismi Ege Üniversite, bir tarafında ise eğitim sektöründe özel okulculuğun markası olan Bilfen Şirketler Grubu var. Denizli’yi önemsiyoruz. Çünkü Denizli’nin eğitim kalitesinin ne kadar yüksek olduğunu, Denizli velisinin eğitime ne kadar önem verdiğini çok yakından biliyoruz. Bundan dolayı ekibimizle birlikte Denizli’de eğitimin katma değerinde artı bir değer oluşturmak amacıyla bu Eylül’den itibaren eğitim ve öğretim faaliyetlerimize başlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

BUGÜNÜN ÇOCUKLARINI DÜNÜN EĞİTİMİYLE EĞİTİRSEK YARINLARINI ÇALARIZ

Dünya’da ve Türkiye’de her geçen gün eğitim sistemlerinin değiştiğini söyleyen Tatar, “Eğitim sektöründe sürekli dünyayı takip etmek zorundasınız. Bugünün çocuklarını eğer biz dünün eğitim modeliyle  eğitirsek çocukların yarınından çalarız. Bu sebeple Türkiye’nin açık ara bir numaralı yayıncılığıyla beraber çalışıyoruz. Öğrencilerimiz kendi yayınlarımızı kullanıyor. Okulculukta artık beslenme sadece çocukların karnın doyurmak değil, profesyonel sağlıklı beslenme yapılması gerekiyor. Türkiye’de ilktir, sadece okul yemeği üreten kendi şirketimiz var. Bütün yayınlarımız kendi matbaamızda üretiliyor. Eğitim ve öğretimde araç gerekler de son derece önemlidir. Okulumuz 21’inci yüzyılın araç ve gereçlerine uygun şekilde dizayn edilmiştir. Biz akademik bir okuluz. Türkiye’de bir sınav gerçeği var. Dolayısıyla artık bütün çocuklarımız ölçme ve değerlendirmelerini Türkiye ölçeğinde alacaklar. Velilerimizin dışarıdan alabilecekleri bir ek eğitim ve öğretim hizmetleri yok. Biz bütün bu sistemi kendi kurumlarımızda velinin dışarıdan herhangi bir şekilde ek eğitim – öğretim hizmeti aldırmadan sağlayacağı fiziksel koşullarla ve ekiple öğrencilerimizde buluşuyoruz. Amacımıza ulaşmak amacıyla Denizli’de 20 milyon TL yatırım yaptık” ifadelerini kullandı.