Yurt dışına satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı soru e-ihracat nasıl yapılır sorusudur. Genellikle e-ihracat markalara karmaşık gibi geliyor olsa da aslına bakıldığında e-ticaret kadar kolay bir satış yapma yöntemidir. İşletmeler genellikle kendilerine ait bir e-ihracat sitesi kurarak ya da pazaryeri platformlarında mağaza açarak yurt dışına satış yapmaya başlayabilmektedir.

Yurt dışına ürün satacak olan işletmelerin site kurma ve e-ihracat süreçlerinde de profesyonel bir şekilde hareket etmesi oldukça önemlidir. E-ihracat Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere e-ihracat hakkında bilgi verirken nasıl e-ihracat yapabileceğinizden de bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece e-ihracat hakkında bilgi edinebilirsiniz.

E-ihracat Nedir?

E-ihracat, markaların ürün ve hizmetlerini farklı ülkelere internet üzerinden sattığı ticari faaliyete verilen isimdir.  Geleneksel ticaret ile birbirinden oldukça farklı bir ticari faaliyet olan e-ihracat sayesinde markalar hedef pazar ülkelerine kolayca ulaşabilmekte ve internet üzerinden satışlarını yapabilmektedir.

E-ihracat Yapma Yöntemleri

E-ihracat yapmak isteyen kişi ve işletmeler belirli yöntemleri tercih ederek ürün ve hizmetlerini yurt dışına satabilmektedir.

·         E-ihracat Sitesi Kurmak: Yurt dışına ürün satmak isteyen markaların en çok tercih ettiği yöntemler arasında yer alan e-ihracat sitesi kurma yönteminde markalar ürünlerini sergileyeceği sanal mağazalarını açmakta ve böylece internetten satış yapmaya başlamaktadır.

·         E-ihracat Pazaryeri Mağazası: İşletmeler kendi e-ihracat sitelerinin yanı sıra Amazon, ETSY, eBay gibi pazaryeri platformlarında mağaza açmakta ve ürünlerini yükleyerek satış yapmaya başlamaktadır.

Günümüzde e-ihracat yapma yöntemlerini araştıran işletmelerin bazıları kendi sitelerini kurmaya yönelirken bazıları pazaryerlerinde mağaza açmaya ve bazıları da hem pazaryerleri hem de kendi e-ihracat siteleri üzerinden satış yapmaya yönelebilmektedir. Bu süreçte işletmeler e-ihracat yapma yöntemlerine kendileri karar vermektedir.

E-ihracat Sitesi Nasıl Kurulur?

E-ihracat yapmak isteyen markaların en çok yanıt aradığı sorulardan bir diğeri de e-ihracat sitesi nasıl kurulur sorusudur. İşletmeler bu süreçte kendileri site yazabileceği gibi açık kaynak kodlu ya da hazır e-ihracat paketlerini tercih ederek de sitelerini kurmaktadır. Fakat bu süreçte profesyonel bir şekilde hareket edecek olan işletmeler Ticimax gibi hazır e-ihracat alt yapılarını tercih ederek sitelerini kurmayı tercih eder. E-ihracat sitesi kurmak için:

·         Hedef pazar araştırması yapın.

·         Satacağınız ürün ve hizmetleri belirleyin.

·         Yurtdışına satış için şirket kuruluşunuzu gerçekleştirin.

·         E-ihracat alt yapınızı alın.

·         Ürün ve hizmetlerinizi yükleyin.

·         Sanal pos ve kargo anlaşması yapın.

·         Ürün ve hizmetlerinizi hedef pazarınızda ön plana çıkaracak dijital pazarlama çalışmaları yapın.

Sizler de bu çalışmaları yaparak e-ihracat sitenizi kurabilir ve böylece yurt dışına ürün satışı yapmaya başlayabilirsiniz.

E-ihracatta Dikkat Edilmesi Gerekenler

E-ihracat yapacak olan kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunur. E-ihracatta dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

·         Pazar araştırması sürecinde kültürel farklılıkları göz önünde bulundurun.

·         Ürün ve hizmetlerinizin birbiri ile uyumlu olmasına özen gösterin.

·         E-ihracat alt yapınızı seçerken ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun ve Ticimax gibi profesyonel e-ihracat alt yapılarını tercih etmeye özen gösterin.

·         Mikro ihracat hakkında bilgi sahibi olun.

·         Ödeme ve lojistik süreçlerinizi profesyonel bir şekilde yürütmeye özen gösterin.

·         Müşteri desteğine ve iletişimine önem verin.

·         Pazarlama ve tanıtım çalışmaları yaparak marka bilinirliğinizi artırın.

E-ihracat yaparken sizler de bu unsurlara dikkat edebilir ve böylece profesyonelce e-ihracat yapmaya başlayabilirsiniz.

Aydın Arsa Yatırımı Yaparken Nelere Dikkat Etmeli? Aydın Arsa Yatırımı Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Ticimax ile E-ihracat Yapın

Siz de e-ihracat yapmak istiyorsanız sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikler sitenizi kolayca kurabilir ve yurt dışına ürün satışı yapmaya başlayabilirsiniz.