Yurt dışına satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı soru e-ihracat nasıl yapılır sorusudur. Genellikle e-ihracat markalara karmaşık gibi geliyor olsa da aslına bakıldığında e-ticaret kadar kolay bir satış yapma yöntemidir. İşletmeler genellikle kendilerine ait bir e-ihracat sitesi kurarak ya da pazaryeri platformlarında mağaza açarak yurt dışına satış yapmaya başlayabilmektedir.

Yurt dışına ürün satacak olan işletmelerin site kurma ve e-ihracat süreçlerinde de profesyonel bir şekilde hareket etmesi oldukça önemlidir. E-ihracat Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere e-ihracat hakkında bilgi verirken nasıl e-ihracat yapabileceğinizden de bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece e-ihracat hakkında bilgi edinebilirsiniz.

E-ihracat Nedir?

E-ihracat, markaların ürün ve hizmetlerini farklı ülkelere internet üzerinden sattığı ticari faaliyete verilen isimdir.  Geleneksel ticaret ile birbirinden oldukça farklı bir ticari faaliyet olan e-ihracat sayesinde markalar hedef pazar ülkelerine kolayca ulaşabilmekte ve internet üzerinden satışlarını yapabilmektedir.

E-ihracat Yapma Yöntemleri

E-ihracat yapmak isteyen kişi ve işletmeler belirli yöntemleri tercih ederek ürün ve hizmetlerini yurt dışına satabilmektedir.

·         E-ihracat Sitesi Kurmak: Yurt dışına ürün satmak isteyen markaların en çok tercih ettiği yöntemler arasında yer alan e-ihracat sitesi kurma yönteminde markalar ürünlerini sergileyeceği sanal mağazalarını açmakta ve böylece internetten satış yapmaya başlamaktadır.

·         E-ihracat Pazaryeri Mağazası: İşletmeler kendi e-ihracat sitelerinin yanı sıra Amazon, ETSY, eBay gibi pazaryeri platformlarında mağaza açmakta ve ürünlerini yükleyerek satış yapmaya başlamaktadır.

Bu gece yarısından itibaren motorine indirim geliyor Bu gece yarısından itibaren motorine indirim geliyor

Günümüzde e-ihracat yapma yöntemlerini araştıran işletmelerin bazıları kendi sitelerini kurmaya yönelirken bazıları pazaryerlerinde mağaza açmaya ve bazıları da hem pazaryerleri hem de kendi e-ihracat siteleri üzerinden satış yapmaya yönelebilmektedir. Bu süreçte işletmeler e-ihracat yapma yöntemlerine kendileri karar vermektedir.

E-ihracat Sitesi Nasıl Kurulur?

E-ihracat yapmak isteyen markaların en çok yanıt aradığı sorulardan bir diğeri de e-ihracat sitesi nasıl kurulur sorusudur. İşletmeler bu süreçte kendileri site yazabileceği gibi açık kaynak kodlu ya da hazır e-ihracat paketlerini tercih ederek de sitelerini kurmaktadır. Fakat bu süreçte profesyonel bir şekilde hareket edecek olan işletmeler Ticimax gibi hazır e-ihracat alt yapılarını tercih ederek sitelerini kurmayı tercih eder. E-ihracat sitesi kurmak için:

·         Hedef pazar araştırması yapın.

·         Satacağınız ürün ve hizmetleri belirleyin.

·         Yurtdışına satış için şirket kuruluşunuzu gerçekleştirin.

·         E-ihracat alt yapınızı alın.

·         Ürün ve hizmetlerinizi yükleyin.

·         Sanal pos ve kargo anlaşması yapın.

·         Ürün ve hizmetlerinizi hedef pazarınızda ön plana çıkaracak dijital pazarlama çalışmaları yapın.

Sizler de bu çalışmaları yaparak e-ihracat sitenizi kurabilir ve böylece yurt dışına ürün satışı yapmaya başlayabilirsiniz.

E-ihracatta Dikkat Edilmesi Gerekenler

E-ihracat yapacak olan kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunur. E-ihracatta dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

·         Pazar araştırması sürecinde kültürel farklılıkları göz önünde bulundurun.

·         Ürün ve hizmetlerinizin birbiri ile uyumlu olmasına özen gösterin.

·         E-ihracat alt yapınızı seçerken ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun ve Ticimax gibi profesyonel e-ihracat alt yapılarını tercih etmeye özen gösterin.

·         Mikro ihracat hakkında bilgi sahibi olun.

·         Ödeme ve lojistik süreçlerinizi profesyonel bir şekilde yürütmeye özen gösterin.

·         Müşteri desteğine ve iletişimine önem verin.

·         Pazarlama ve tanıtım çalışmaları yaparak marka bilinirliğinizi artırın.

E-ihracat yaparken sizler de bu unsurlara dikkat edebilir ve böylece profesyonelce e-ihracat yapmaya başlayabilirsiniz.

Ticimax ile E-ihracat Yapın

Siz de e-ihracat yapmak istiyorsanız sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikler sitenizi kolayca kurabilir ve yurt dışına ürün satışı yapmaya başlayabilirsiniz.