Sevgili Peygamberimizin doğduğu çağda yakın çevre ve Dünyada cehalet ve daha birçok olumsuzluk hüküm sürmeye başlamış, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlığa düşmüş ve dünya yaşanmaz hale gelmişti. İşte O’nun tebliğ ettiği İslâm dini ile dünyamız aydınlandı, kalpler nurlandı. İnsanlık Alemine eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. O’na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. O’nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır.

Peygamber efendimizin yaşadığı dönem içerisinde onun her hareketi bizlere örnek olmuştur. Efendimiz, insanlara emeklerinin karşılığını hemen verirdi. Bunu ahlak olarak Müslümanlara da tavsiye ederdi: “İşçinin ücretini alnının teri kurumadan veriniz” Esnaflara dürüst olmayı tavsiye ederdi. Peygamberimiz, sık sık çarşıya ve pazara çıkıp işyerlerini ziyaret ederdi. Ticaret erbabına, ölçü ve tartıyı nasıl yapacaklarını gösterir ve dürüst olmalarını tavsiye ederdi.

Kutlu Doğum Haftası’nda Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V.) sonsuz salat-u selam olsun diyerek, bu anlamlı haftanın Denizli’mize, Ülkemize, İslam Alemine ve tüm İnsanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.