Denizli YEG’de Serinhisar’da kurulu Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği, Bozkurt’ta kurulu Hambat Yerel Eylem Grubu Derneği, Buldan’da kurulu Doku Yerel Eylem Grubu Derneği, Çal’da kurulu Kayı Pazarı Yerel Eylem Grubu Derneği, Çameli’de kurulu Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği ile Kale ve Beyağaç’ta kurulu Kalebey Yerel Eylem Grubu Derneği olmak üzere 6 dernek faaliyet gösteriyor.

Yerel Eylem Grubu üyesi derneklerin birlikte organize ettikleri, Türkiye’de bir ilk olan Denizli YEG Şenliği, 1-2 Haziran 2023 tarihlerinde Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) hizmet binası önünde gerçekleştirilecektir. Etkinlikte stant açacak olan derneklerin temsilcileri, faaliyet bölgelerini ve yerel ürünlerini anlatacaklar; ürünlerinin tadımı ile tanıtımını yapacaklar. 

Not: Yerel Eylem Grupları, yerelde yaşayan toplulukların harekete geçirilmesi ve kırsal kalkınmanın yerelde yaşayan topluluklar aracılığıyla gerçekleştirilmesi amacıyla, Avrupa Birliği IPARD Leader Yaklaşımı’nı hayata geçirmeyi amaçlamaktadırlar.

Yer: Denizli Ticaret Odası Binası Önü
Açılış töreni: 1 Haziran 2023 Perşembe Saat 10.00

dto-2-14dto-1-16