Dolum ve paketleme işlemleri ürünlerin raflarda satışa hazır hale gelebilmeleri için gerekli işlemlerdir. Bu işlemler CMN makinenin imal etmiş olduğu Dolum makinası sayesinde gerçekleşmektedir.

Dolum ve paketleme işlemleri için makineler imal etmekte olan firmanın ünü hem yurt içinde hem yurt dışında büyüktür. Firma 20 yılı aşkın süredir tecrübesi sayesinde kompleks makinelerin imalatını kolaylıkla ve severek gerçekleştirmektedir. İşinde daima profesyonelliği ön planda tutmaktadır. Üretilen otomatik paketleme makineleri sayesinde müşterilerinin beğenisini kazanmaktadır.

Otomasyonun Önemi

Otomasyon ürünlerin el değmeden üretilme işlemlerine verilen genel bir isimdir. Otomatik makineler ve robotlar sayesinde gerçekleştirilen üretim sayesinde seri üretim gerçekleştirilmiş olur. Seri üretimin diğer üretim yöntemlerine göre avantajları bulunmaktadır. Öncelikle seri üretimde üretim hızı diğer yöntemlere nazaran daha yüksektir.

Bunun dışındaki avantajlarından birisi de seri üretimde el değmeden üretim yapılabilmesidir. CMN makine üretmiş olduğu makineler sayesinde seri üretime önemli derecede katkı sağlamaktadır. Otomatik dolum makinaları sayesinde seri üretim desteklenmektedir.

Bu üretim yönteminin normal üretim yöntemlerine göre avantajlarından birisi de yüksek üretim kapasitesine sahip olmaktan geçer. Üretim kapasitesinin artırılabilmesi için seri üretim gereklidir. Ambalajlama ve paketleme işlemleri içinde bu durum geçerlidir. Birçok farklı işçinin yapabildiği işi makine ve robotlar çok daha kısa sürelerde tamamlayabilir. Durum böyle olunca da yüksek işçi ve üretim maliyetlerinden kaçınmak mümkün olur.