Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in girişimleri sonucunda ilçede başlatılan doğal gaz çalışmaları hızlandı. Gölbaşı Mahallesi’nde sıkıştırılmış gaz (CNG) tesisinin inşaatı devam ederken, diğer taraftan 1.etap iletim hattında kazı ve boru döşeme çalışmalarına başlandı.  
Başkan Şevik,  “İletim hatları gaz arzına hazır hale gelmesiyle birlikte 2023 yılının ilk çeyreğinde binalarda doğalgaz bağlantısı gerçekleştirilecek. İlk etapta belirlenen mahallelerde evlere gaz verilmeye başlanacak. Vatandaşlarımız hem ısınacak, hem sıcak suya kavuşacak.  Hem de  hem de yemeklerini doğal gaz ile pişirecek. Doğal gaz kış sezonunda kentin havasına da çok önemli katkılar sağlayacak.  İlçemizde Gölbaşı Mahallemizden başlayarak tüm Buldan doğal gaz konforuyla tanışacak” dedi.

VATANDAŞLARDAN SABIRLI OLMALARINI İSTEDİ

Başkan Şevik, cadde ve sokakların kazılması sırasında sıkıntıların yaşanacağını ve bu süreçte vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi. Yapılan çalışmalar kapsamında kazı sonrası yollarda oluşacak kazı ve tahripleri Enerya ile belediyemiz fen işleri ekipleri koordineli şekilde hareket ederek gidereceklerini belirten Başkan Şevik, “Gölbaşı mahallemizde kazı ve boru döşeme çalışmaları başladı ve bunun devamı süreç içerisinde gelecek. Bu konuda halkımızdan sabır istiyorum. Yaşanacak olumsuzluklarda da sabırlı olmalarını bekliyorum. İnşallah sonunda da doğal gaz kullanan bir Buldan’a da kavuşmuş olacağız” diye konuştu.