Dky İnşaat imzası taşıyan DKY Kartal projesi 4 blokta 331 daireden oluşuyor. Projede 2+1,5 daireler 98 ile 123 metrekare 3+1,5 daireler 113 ile 185 metrekareden inşa ediliyor. Ayrıca 4+1.5 daireler 119 ile 175 metrekare 5+1.5 daireler 151 ile 180 metrekare 6 artı 1.5 daireler ise 27 metrekare büyüklüğüne sahip bulunuyor. 7000 metrekarelik dev yaşam parkı yer alan projenin inşaat alanı 136.000 metrekare satılabilir alanı ise 75.000 metrekare olarak belirlenmiştir. DKY Kartal projesinde peşin alımlarda %15 indirim yapılırken ayrıca projeden ev sahibi olmak isteyenlere özel ödeme planı da yapılıyor.

Dky Kartal 1000 Ön Talep Topladı

Dky İnşaat geleceğin en kıymetli yerlerinden İstanbul Kartal'da geniş manzara sahip ve deniz kokusu ile iç içe yeni projeye başlamış bulunuyor. Merkez Kartal AVM Pratiker ve Real hipermarkete komşu konumda yükselen Dky Kartal dev bir komplekse entegre olarak inşa ediyor. Her şeyin bir tık fazlası sloganı ile işe başlanılmış olan projenin en dikkat çekici özelliği artı 1,5 kavramı oluşturmasıdır.

Projede dairelerin 5 ile 7 metrekarelik balkonları yer alıyor. Bu balkonlar yaz kış Kullanıma uygun şekilde cam ile kapanıyor. Salon ve mutfaktan balkona doğrudan geçiş bulunurken bu balkon alanları daireye ilave yaşam alanları kattığı için Dky Kartal'daki daireler 2+1,5 3+1,5 4+1,5 5+1,5 ve 6+1,5 olarak isimlendirilmiş oluyor.

Tabandan zirveye her katın ve her dairenin deniz ve adalar manzarası gördüğü Dky Kartal'da bazı daireler çift cepheden manzaraya sahip bulunuyor. Projede aidatların minimum seviyeleri çekilmesi için sosyal donatıların planlaması buna göre gerçekleştirilmiştir. Aidatların metrekare birim fiyatının 2bin TL olması yönünde çalışmalar gerçekleştiriliyor DKY İnşaat projenin hemen yanında bir otel yapmayı da planlıyor. DKY Kartal içerisinde yer alan ofis bloğunun kurumsal bir firmaya satılması amaçlanıyor.

Metroya 200 metre yürüyüş mesafesinde yer alan projede 5+1,5 ve 6+1,5 dairelerin satışı ön talep aşamasında tamamlanmıştır.  Projeye ön talep de bulunanların %50'si oturmak amaçlı ev almak isteğindedir.  Gelen taleplerin %20'si ise körfez ülkelerindeki yatırımcılar oluşturmuştur.  Ailelere yönelik geliştirilen DKY Kartal'da bu sebeple 1+1 dairelere yer verilmemiştir.

İçinde konut ofis ile alışveriş alanları yer alan bölgenin eşsiz projesi DKY Kartal satış çıkaran Dky İnşaat 1 haftada projenin %40'ını satmış bulunuyor. Proje arsasının çoğunluğa sahip olan Metro protperties'in payını satın alma işlemini tamamlamıştır. DKY İnşaat daha önce aynı arazinin FIBA Holding’e ait olan %38,36'lık payını da almış bulunuyor. Ofislerde satış durumu ise ön talep süresince yüzde 50'lik kısmı rezerve edilen ofis bloğu ise metrekaresi farklı fiyatlardan satışı başlamıştır. Ofislerin tamamı kapanmayacak şekilde deniz manzarasına sahip ve metro market hemen yanına başında yer alan 23 bin metrekarelik ofis bloğu konutlarından tamamen bağımsız olacak şekilde tasarlanmıştır.