Denizli İnşaat Malzemesi Satıcıları İşadamları Derneği (DİMSİAD), kuruluşunun 34. yıldönüme sebebiyle Cosossae Otel'de üyeleri ve davetlilerin katıldığı program düzenledi. 

Toplantıda konuşan DİMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Çerçi, sektörün içinde bulunduğu durumu ve sıkıntıları anlattı. Çerçi, "34. kuruluş yıldönümümüz vesilesiyle hazırladığımız programımıza katılan herkese teşekkür ederiz." dedi.

 TİMFED BAŞKANI, ADA BAZLI DÖNÜMÜŞLER YAPILMALI

Deprem riskine dikkat çeken Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) Başkanı Kemal Yıldırım, Türkiye'nin deprem bölgelerinde gerekli önlemlerin acilen alınması gerektiğini söyledi. DİMSİAD etkinliğinde konuşan Yıldırım, İstanbul'da ada bazlı dönüşümün yeterince gerçekleştirilemediğini ifade etti.

Yıldırım, Deprem bölgesinde yapılması gerekenleri Denizli'nin örnek alması gerektiğini ifade etti. Ada bazlı dönüşümün önemine değinen Yıldırım, "İstanbul ve İzmir'de Bina  dönüştü sistem dönüşmedi.   Ðönüşüm ada bazlı yapılmadığı için acil müdahale ekiplerinin doğru ve hızlı bir şekilde müdahale yapması mümkün olmuyor. İtfaiyenin ve ambulansların bu yapılaşmalar sırasında girememesi çok büyük bir sorun. Bu sebeple Denizli'nin de ada bazlı dönüşümü gerçekleştirmesi büyük önem taşıyor. Umuyorum ki bu konuda gerekli adımlar atılır" dedi.

dimsiad-denizli-kurulus-yildonumu-1

ZOLAN, DEPREM ÖNLEMLERİ ÖNCEDEN ALINMALI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremle ilgili önlemlerin öncesinde alınması gerektiğini vurgulayarak, Denizli'de bu konuda çalışmaların devam edeceğini açıkladı. Zolan, felaketler sonrası değil öncesinde yapılması gerekenlerin yerine getirileceğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak arama kurtarma, barınma ve kentsel dönüşüm gibi konularda eylem planlarının hazır olduğunu ifade eden Zolan, "Denizli'de depremle ilgili tedbirleri almak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Amacımız felaketler sonrasında değil, öncesinde gerekli adımları atabilmektir. İhtiyaç duyulan ekipmanlarla donatılmış arama kurtarma ekipleri, barınma alanları ve kentsel dönüşüm projeleriyle felaketlerin etkilerini minimize etmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

dimsiad-denizli-kurulus-yildonumu-osman-zolan