HABERDENİZLİ.COM

Denizli Gazeteciler Cemiyeti, (DGC) doğru haber yazımı eğitimleri kapsamında ‘Gazetecinin El Kitabı’ isimli derleme bir kitap yayınladı. İlk etapta bin adet basılan kitap tüm gazetecilere ücretsiz olarak dağıtıldı. DGC binasında yapılan kitap tanıtımında konuşan DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, Göreve gelemeden önce yönetim kurulu olarak eğitim çalışmalarına önem vereceğimizi belirtmiştik.  Bu konuda da ilk çalışmamız bu el kitabı oldu.” ifadelerini kullandı. 

“GAZETECİLERE CİDDİ KATKILAR VERECEKTİR”

DGC’nin Bir meslek odası olarak gazetecilerin donanımlarını artıracak çalışmalar yapması gerektiğini ifade eden Boyacı, “Bu kapsamda çıkarılan bu el kitabı, özellikle mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımıza çok ciddi katkılar verecektir.  Bu kitabı hazırlarken amacımız mesleği öğretmek değil, bu mesleği yapanlar kendi ölçülerinde bu mesleği bir şeklide icra ediyor. Biz sadece mesleğimizin gelişime katkı sağlamak için belli kriterleri yeniden hatırlatmak için böyle bir çalışma yaptık.” Diye konuştu. 



Kitap içeriğinden de bahsede Boyacı, “ Kitabımızda; basın meslek ilkeleri, hak ve sorumluluk bildirgesi, gazetecinin doğru davranış kuralları, Gazeteciliğin kısa bir tarihçesi, muhabir ve haberin tanımı, haberde uyulması gereken temel kurallar, gazetecilik için vazgeçilmez olan 5N+1K kuralı, gazetecilik ve özel hayat ilişkisi ve yazım kurallarıyla ilgili temel bilgiler yer alıyor.” dedi. 

Kitabın hazırlanmasına büyük katkı veren başta gazeteci Serkan Urgancı olmak üzere herkese teşekkür eden Boyacı, “ bu kitapla beraber Türk Dil Kurumu’na  (TDK) ait yazım kavuzunu da arkadaşlarımıza vereceğiz.  TDK bu konuda bize üye sayımız kadar bedelsiz olarak imla kılavuzu gönderdi. Kelimeleri doğru yazmak içinde bu kaynak bize katkı sağlayacaktır. “  diye sözlerini sonlandırdı. 
Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan gazetecilere yazım klavuzu ve  basılan kitaptan dağıtıldı.