Deva Partisi Denizli İl Başkanı Bekir  Kırar Tarımın Devası Hazır, Çifçinin Devası Biziz Diyerek Deva İktidarında gerçekleştirecek  oldukları tarım eylem planlarını açıkladı.

Deva Partisi Denizli İl Başkanı Kırar, “Tarımda kendi kendine yeten bir ülkenin deva’sı hazır, toprağın, tarımın, çiftçinin, üretimin devası olacağız. Çiftçilerin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Çiftçilerin kullandığı mazot ÖTV’sini geri vereceğiz. Çiftçilere kullandığı gübre maliyetinin %50’sini destek olarak geri vereceğiz. Çiftçilerin toprağına, traktörüne haciz gelmeyecek, üretimi aksamayacak. Elektrik çiftçiye daha ucuz verilecek. Tarım desteklerini üretim yapılan yıl açıklayacak ve aynı yıl içinde ödemelerini gerçekleştireceğiz.” dedi.


Sadece aracıların değil çiftçilerin de kazandığı bir sistem oluşturacaklarını belirten Deva Partisi Denizli İl Başkanı Kırar, “Tarımda ithalat yerine, içeride üretimi destekleyeceğiz. Sözleşmeli tarımın yasal altyapısını güçlendirip, üretici-sanayici işbirliğini etkin hale getireceğiz. Küçük üreticilerin pazarlama problemlerini çözeceğiz. Tarımda özellikle ihtiyaç fazlası ürünlerde ihracatı destekleyecek, keyfi ihracat yasaklarına son vereceğiz. Başta tohum olmak üzere tarım girdileri ve ürünlerde dışa bağımlılığı azaltacağız. Üreticiler ürününü değerine satacak, emeğinin karşılığını alacak. Tarım sigortası kapsamını genişleterek çiftçilerimizi risklere karşı daha iyi koruyacağız. Et ve süt üreticilerine ödemelerini zamanında ve planlı şekilde yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Yerli üretimi destekleyerek yem bitkilerini ithalata bağımlı olmaktan kurtaracaklarını aktaran Kırar, “Yem bitkilerinin kullanımına %50’ye kadar destek vereceğiz. Hayvancılık sektörünü destekleyeceğiz, mera alanlarını geliştireceğiz. Terkedilen yaylakları yeniden üretime kazandıracağız. Organize hayvancılık bölgelerini teşvik ederek, hızla kuracağız. Doğa dostu hayvancılığı destekleyeceğiz. Ülkemizin flora zenginliğine sahip bölgelerinde arıcılığa özel teşvik ve destek vereceğiz” dedi.

WhatsApp Image 2022-12-11 at 16.35.05WhatsApp Image 2022-12-11 at 16.35.06WhatsApp Image 2022-12-11 at 16.35.06 (2)WhatsApp Image 2022-12-11 at 16.35.06 (1)