Futbolcunun transfer bedelini Çallı işadamı ödeyecek. Belediye Başkanı Fethi Akcan, üniversite öğrencisi olan 20 yaşındaki forvet Necati Buğra Azak’ı normal hayata döndürmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
İskenderun Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Bölümü 2÷Sınıf öğrencisi Necati Buğra Azak, Meydanspor’da futbol oynuyordu. Depremde ailesiyle birlikte oturduğu 10 katkı bina darbe aldı ama yıkılmadı. Burnu bile kanamadan depremden kurtulan futbolcu, kendisini yetiştiren antrenör Emir Altun tarafından Çal Belediyespor antrenörü Hasan Kaplan’a tavsiye edildi. Depremde akrabalarını arkadaşlarını kaybeden Necati Buğra, davet üzerine Çal’a gelerek kendisini Çal Garası yapan imzayı attı.
Necati Buğra’nın sponsoru ise, Çallı işadamı Bülent Akşit oldu. Akşit, futbolcunun transfer bedelini ödeyecek. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi, İskenderun’un koordinatör belediyelerinden. Biz de Ramazan Ayı’nda İskenderun için Ramazan Paketi kampanyası başlatacağız. Depremzede futbolcuyu transfer ettik. Ne ihtiyacı olursa bizler tarafından karşılanacak” dedi.
Çal Belediyespor Başkanı Adnan Tatar ise, futbolcunun hem sahada hem de üniversite hayatında başarılı olması için çaba göstereceklerini kaydetti.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

20 yaşındaki genç futbolcu, forvet olduğunu ve Çal Belediyespor’un şampiyonluğuna katkı vermek istediğini söyleyerek, “Yaşadığımız acıları tarif edemem. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Ailemden kimseyi kaybetmedim ama arkadaş, akraba çok kaybımız var. Depremde 10.kattı oturuyorduk. Çok sallandık. Yere indiğimde uzun süre kendime gelemedim. Oturduğumuz bina sağlam imiş ve yıkılmadı. Ağır darbe aldı. Ağır bir travma geçirdim. Çal, benim için rehabilitasyon merkezi gibi olacak. Hedefim, kısa sürede taraftarımıza kendimi sevdirmek. Çok çalışmak ve başarılı olmak” diye konuştu.