"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremin yaşandığı 10 ilden depremzedeler tüm ülkede olduğu gibi Denizli'ye de gelerek yurtlarda ağırlanıyor. Depremzedelerin hijyenik malzemeler, kıyafet gibi ihtiyaçları Pamukkale Yurdu Sosyal Tesislerde bulunan Yardım Malzemesi Temin Merkezinden gönüllü gençlerin çalışmaları ile karşılanıyor. AFAD koordinesinde yerleşen depremzedeler, hizmetin çok iyi olduğunu belirterek depremin hayatlarını tamamen değiştirdiğini söyledi. Şu anda yurtta ise 2 bin 42 depremzedenin bulunduğu aktarılırken, sayının her geçen gün arttığı öğrenildi.

"Çocuklarımın bazıları enkaz altında kaldı ve onları çıkardık"

Hatay Antakya'dan gelen Süleyman Koca, çocuklarını enkaz altından çıkardıklarını belirterek, "Çok şükür ölüm yok bizde ama komşularımızda hayatını kaybeden oldu. Çocuklarımın bazıları enkaz altında kaldı ve onları çıkardık. Arabaya binip yola çıktık. Burada insanlar samimi ve sevecen davrandı. Yurtta kalıyoruz, hiçbir ihtiyacımız yok, hepsi karşılandı. Depremden dolayı ne de olsa endişe içindeyiz" diye konuştu.
Pencereden atladıklarını anlatan Nihat Edip Özarpacı, "Benim ev tam yıkılmadı ama yan yattı. Evin içine giremedik, her şey içerde kaldı. Kapıdan çıkmak istedik ama olmadı ve pencereden atladık. Burada çok rahatız, çok konforlu. Deprem bölgesinde durum tarif edilemez. Bir yandan soğuk vardı ve yağmur çok yağıyordu, çatılara bile devrilir korkusuyla sığınamıyorduk" dedi.
Elbistan'dan gelen Emine Seren Taş, "Depremin merkez üssünden geliyorum. Elbistan yerle bir oldu. Şehrimizi böyle görmek bizi çok üzdü, evlerimiz yıkıldı. Allah devletimizden razı olsun, bizi Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirdi" ifadelerini kullandı.

GSB Denizli Yurtlarında kalan depremzedeleri ziyaret eden Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, yaptığı açıklamada, "Ülke olarak çok büyük bir felaket yaşadık. Çok şükür devlet ve millet el ele verip bu depremlerin yaralarını sarmaya başladık. Biz ülke olarak bu felaketin de yaralarını beraber saracağız, tekrardan tüm ülkemize geçmiş olsun diliyorum" şeklinde konuştu.

cati-1-1