Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Saltak Caddesinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası 2019 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltıldı. Kurum hizmetine Mehmet Akif Ersoy mahallesinde bulunan 29 Ekim Bulvarı’ndaki yeni binasında devam ederken eski bina ise henüz yıkılmadı.

Vatandaşlar depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile 4 yıl önce boşaltılan binanın hala yıkılmamasına tepki gösterdi. Eski binanın yanında Arif Yalınkaya İlkokulu’nun bulunması da büyük risk teşkil ederken hem okulda çocuğu bulunan veliler hem de çevrede bulunan işyeri sahipleri, eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yıkılmasından korktuklarını belirtti.

Denizli’nin de birinci derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatan vatandaşlar, 6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremin bir dönüm noktası olması gerektiğini ve yetkililerin bu hatalardan ders almaları gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin depreme hazırlık açısından acil önlemlerin alınması gerektiği vurgulanırken vatandaşlar “Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eski binasının yıkılması için daha ne kadar beklenmelidir?” sorusunu sordu.