HABERDENİZLİ.COM

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 24 haziran seçimleri öncesinde seçim çalışmalarını Denizli’de sürdürüyor. Geçtiğimiz gün DRT televizyonuna konuk olan Zeybekci,  Denizlispor ve Denizli Atatürk Stadyumunun geleceği hakkında bilgiler verdi. 

“BU BAŞARISIZLIĞI KABUL EDEMİYORUM”

Denizlispor’a kurumlar olarak da şahsi olarak da devamlı destek olduklarını belirten Bakan Zeybekci, “Kendi şirketlerimle de verdim.  Ama bu başarısızlığı kabul edemiyorum. Devamlı zorda olan bir Denizlispor, düşmenin civarında olan bir Denizlispor, düşmeyerek de başarılı olmuş bir Denizlispor gibi bir havadayız. Finans yapısı, mali yapısı anlamında da maalesef istediğimiz noktaya bir türlü gelemeyen bir Denizlispor.” diyerek takımın başarısızlığından dert yandı. 

“DENİZLİSPOR’UN ŞAMPİYONLUK HEDEFİYLE YOLA ÇIKMASI LAZIM”

Sezon sonunda Denizlispor yönetimiyle konuştuğunu  ifade eden Zeybekci,  “Şampiyonluk hedefiyle yola çıkmalarını, bunun için kendilerine gerekli desteği mutlaka vereceğimi, gerekli sponsorların bulunması ve desteklenmesi anlamında yeterince desteği mutlaka bulacağımı kendilerine söyledim. Ona göre hedef koymalarını söyledim. Buradan tekrar söylüyorum ki bu da kayıtlara geçsin diye söylüyorum. Yerli oyuncular ile oynanması. Olabildiğince yerli oyuncu. Gerek A Takımı’nda, gerek altyapılarda Yerli, Türk oyuncularla oynanması gerekiyor. Yabancı oyuncu, bir veya maksimum iki olması gerekiyor. Eğer mümkünse takımda  iki tane, üç tane Denizlili çocuğun olması gerekiyor. Halkın stada çekilmesi için, takımın Denizli tarafından sahiplenilmesi için, bunlar gerekiyor.  Ne kadar bunu gerçekleştirebilirler bilmem ama ben Denizlispor’un bu sene şampiyonluğu ile ilgili gerekli desteği vereceğimizi ben buradan da söylüyorum.” dedi. 

 ATATÜRK STADYUMU YERİNE HOROZ ARENA GELİYOR

Denizli’de yeni bir stadyumun, yatırım programları içinde oluğunu hatırlatan Zeybekci, yeni stadyumun olduğu yere mi yoksa farklı bir yere mi yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.  Yeni stadyumun mevcut yerine değil , Denizli’nin içi sayılabilecek olan Eskihisar’ın hemen altında bir noktaya yapılması konusunda karar verdiklerini söyleyen Zeybekci, “Pamukkale ile Çevre Yolu’nun kesiştiği sol köşede olacak. Ta ki bizim Belediye Başkanlığımız döneminde ayırdığımız, bir yer.  ‘Horoz Arena’ orada olacak inşallah. Projesini önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşacağız. Yatırım Programı’nda da var. İnşallah bu sene içinde de ihale sürecini de başlatacağız.” Diyerek yeni  stadyum müjdesi verdi. 

ATATÜRK STADYUMU  “DENİZLİ BAHÇESİ” OLACAK

Mevcut stadyumun bulunduğu yer hakkında da bilgiler veren Zeybekci, “Ne olacağı belli; ‘Denizli Bahçesi olacak. Denizli Bahçesi, Millet Bahçesi. O yoğun yapılaşmanın içinde, orada hava alınacak, soluklanılacak güzel bir yer olacak inşallah.